logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Doblo - brak instalacji radiowej, jak znaleźć kable i kostki?

aha30 30 Gru 2006 16:28 6336 8
REKLAMA
  • #1 3387375
    aha30
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam
    Chcialem zalozyc w swoim fiaciku radio i tutaj pojawil sie problem >brak jakichkolwiek kabelkow i kostek !!!
    czy mozliwe jest aby w XXI wieku Fiat wypuscil auto bez instalacji pod radio ?? czy moze nie wiem gdzie tego szukac :cry:
    Jezeli mial juz ktos przygode z takim autem bez instalacji to prosze o wypowiedz, bo jezeli jest to norma to nie ma problemu -sam to podlacze
  • REKLAMA
  • #2 3387414
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    we fiatach w wersji bez radia to normalne -przynajmniej w wersji wschodniej -wszystko musisz sam poprowadzić ,na antene jest dziura ,jest to do zrobienia -robiłem tyle że radio u mni było na górze
  • REKLAMA
  • #3 3387421
    styma27
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    witam
    ja miałem kiedyś przygode z autami które były sprowadzane z niemiec francji holandi itp.auta z policji karetek nie miały oryginalnej instalacji miałem taki przypadek w VW T4 z holenderskiej policji audi A6z karetka niemiec vectra b moze twoje auto było sprowadzone z włoch
  • REKLAMA
  • #4 3387510
    aha30
    Poziom 13  
    Auto z salonu 2002 rok ja jestem 2 wlascicielem
    przeczytalem instrukcje i wydawalo sie proste :D podpiac do kostek i tyle
    Rozkrecilem cala deske rozdzielcza w poszukiwaniu czegokolwiek ale bez rezultatow. Myslalem ze zle szukam, wydawalo mi sie ze to jest niemozliwe aby w tych czasach produkowac auta bez instalacji do radia
    Dzieki za odpowiedzi troche sie uspokoilem i biore sie za robote :D
  • REKLAMA
  • #5 3387537
    pkhenr
    Poziom 32  
    Ocena: 199
    wd polo clasic też jeśli był bez radia to instalacji nie było ,zresztą obecnie w pandach też jest tak samo
  • #6 3387583
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 3387636
    aha30
    Poziom 13  
    Doswiadczenia to musze sie przyznac nie mam ale odpuscic nie odpuszcze bo na radio + glosniki wydalem 1000 zl, a pozatym to auto jest wypatroszone.
    Jedne drzwi juz rozebralem i zrezygnowalem -tam nie bedzie glosnikow!!
    Nie wiem jak poskladam no ale moze dam rade z pomoca poxipolu:D
    Szkoda ze wczesniej nie napisalem tego tematu:cry: bo podeslalbym auto do "norbert.s.":D a tak to nawet do serwisu glupio jechac bo slady mojej dzialalnosci sa dosc widoczne
    Wielkie dzieki za porady
  • #8 3388264
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 3566719
    aha30
    Poziom 13  
    OK
    juz po sprawie
    Dziekuje wszystkim za pomoc
    nie wiem czy tak to powinno wygladac ale
    Zamykam temat:D

Podsumowanie tematu

✨ W Fiacie Doblo z 2002 roku, zwłaszcza w wersjach bez fabrycznego radia, często brak jest oryginalnej instalacji radiowej, w tym kabli i kostek. W takich przypadkach instalację należy wykonać samodzielnie, prowadząc przewody zasilające, głośnikowe oraz antenowe. Montaż wymaga rozebrania deski rozdzielczej i tapicerki drzwi, co bywa trudne ze względu na mocne mocowania i brak fabrycznych pinów w kostkach. Głośniki fabrycznie mogą być umieszczone w dolnej części deski rozdzielczej (10 cm), co jest mniej efektywne niż standardowe 165 mm w drzwiach. Podobna sytuacja występuje w innych modelach Fiata, takich jak Panda, a także w VW Polo Classic bez radia. Samodzielne wykonanie instalacji wymaga cierpliwości i odpowiednich narzędzi, np. poxipolu do mocowania elementów oraz technik wiercenia pinów w kostkach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA