LDM - TAK
Używam LDM P-315 300W 4ohm - i grają bardzo ładnie.
Dobrą radę chcę dać: - na brzmienie ogromny wpływ ma głośnik wysokotonowy. Ja swoje paczki kupiłem niekompletne - w jednej paczce brakowało wysokotonowca. Najpierw uzupełniłem ją GDWT 70W - brzmiała ta paczka jak stare radio. Później dokupiłem GDWT 12-19/150 (nie wiem czy dobre oznacznie tego głośnika w każdym razie tonsil 150W) - i paczka nadal brzmiała jak radio. (GDWT 12-19/150 jest bardzo głośny, ale brzmienie ma do d...). Wtedy postanowiłem więcej nie oszczędzać i kupiłem taki głośnik jaki były oryginalnie zamontowany w tej kompletnej paczce czyli FormFocus AFP25 - od razu paczka zaczęła inaczej gadać. Cena głośnika nowego to około 130zł, ale było warto na niego wyłożyć.
Jeżeli chciałbyś kupić używane paczki to nie sugeruj się również głośnikami Celestion, ponieważ jest to pewien chwyt marketingowy tej firmy ( te głośniki są stosowane w dobry piecach gitarowych). Nie wiem jak głośniki Eminence - ja mam głośniki firmy OHM - wiem że są od celestionów trwalsze - porównania bezpośredniego nie miałem tak jak w przypadku wysokotonowców, ale ogólnie bardzo ładnie grają.
Pozdrawiam
heavy