logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Polar Ekonomik PS 389 - wolne obroty bębna podczas wirowania

dedo75 30 Gru 2006 20:32 2088 6
REKLAMA
  • #1 3388449
    dedo75
    Poziom 2  
    Witam.

W mojej bardzo już starej pralce polar ekonomik ostatnio jakoś wolno obraca sie bęben podczas wirowania, oranie jest słabo odwirowane.
    Prosze o pomoc.

Dziękuję i życzę Szczęśliwego Nowego 2007 Roku. DEDO
  • REKLAMA
  • #2 3388524
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 3388600
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Dodam jeszcze filtr do wyczyszczenia. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 3401089
    dedo75
    Poziom 2  
    Właśnie wydaje mi się,że nie do końca wylewa wodę. Oczyściłem wężyk od hydrostatu, trójnik. Co wentualnie jeszcze ? p
  • REKLAMA
  • #6 3401307
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Do sprawdzenia i oczyszczenia ;
    filtr , wąż zbiornik pompa ,wąż odpływowy, kostka silnika czy nie jest nadpalona, komora hydrostatu na dole gdzie dochodzi wężyk od hydrostatu, itp. >Powodzenia
  • #7 3401739
    andrzej-jur
    Poziom 17  
    Ocena: 68
    Witam
    Proszę sprawdź złącze wiązki i silnika może doszło do zalania skroplinami
    wody.Obecnie napewno zwiera?
    Pozdrawiam
    Andrzej

Podsumowanie tematu

✨ W pralce Polar Ekonomik PS 389 bęben podczas wirowania obraca się zbyt wolno, co skutkuje słabym odwirowaniem prania. Przyczyną może być niewłaściwe wypuszczanie wody. Zaleca się sprawdzenie i oczyszczenie filtra, węży odpływowych, pompy oraz komory hydrostatu, a także wężyka od hydrostatu i trójnika. Należy również zweryfikować stan kondensatora, silnika, programatora oraz wyłącznika wirowania. Dodatkowo warto skontrolować złącza wiązki i silnika pod kątem ewentualnego zalania skroplinami, które mogą powodować zwarcia. Czyszczenie i kontrola tych elementów mogą przywrócić prawidłową prędkość obrotową bębna podczas wirowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA