logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przesłać zdjęcia z Sony Ericsson T300 na komputer przez e-mail?

G@wel 01 Wrz 2003 10:57 1534 6
REKLAMA
  • #1 312475
    G@wel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam. Mam problem z telefonem Sony Eircsoon T300... Chce przeslac fotki z telefonu na kompa, ale irda bede mial za tydzien. Podobno da sie przeslac to jakas emailem, ale nieiwem zabardzo jak to skonfigurowac i jak wyslac. Pomocy. Telefon jest w idei w abonamencie.

Pozdrawiam G@wel
  • REKLAMA
  • #2 367433
    raddul
    Poziom 12  
    Jak dobrze pamiętam to fotki mozna wyslac tylko mms,em (np. na maila) i transmisja (irda i kabel)

pozdr
  • REKLAMA
  • #3 368386
    Robgie
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    z transmisjii to tylko irda nie ma nic na kable (chyba ze czegos nie wiem)
  • REKLAMA
  • #4 368500
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    kabel tez sie da ale trzeba zmieniac soft (tzn odblokowac komunikacje po kablu)

co do irda to sprawa jasna
    co do e-maila to da sie skonfigurowac phona do korzystania z netu albo wyslac nie sms tylko e-mail

a jak go skonfigurowac to najlepiej zadzwonic do BOK-u i tam powiedza (BOK - biuro obslugi klienta danej sieci)

np w idei *22
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
  • #5 368695
    raddul
    Poziom 12  
    ale chyba (nie sprawdzalem) mozna kabelkiem poprzez programik do przesylania plikow :) :)
  • REKLAMA
  • #6 369059
    Robgie
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    podeslij ten programik to ci powiem czy sie da
  • #7 369829
    raddul
    Poziom 12  
    Ja korzystam z irdy i nie mam problemow z przesylem komp-telefon i na odwrot. :D

Podsumowanie tematu

✨ Zdjęcia z telefonu Sony Ericsson T300 można przesłać na komputer głównie za pomocą transmisji IrDA lub MMS-em na adres e-mail. Kabel do przesyłania danych nie jest standardowo obsługiwany, ale możliwe jest jego wykorzystanie po odblokowaniu komunikacji przez zmianę oprogramowania (softu). Konfiguracja telefonu do wysyłania zdjęć e-mailem wymaga ustawienia dostępu do internetu lub wysyłania e-maili zamiast SMS-ów, co najlepiej potwierdzić w Biurze Obsługi Klienta operatora sieci (np. Idea). Do przesyłania plików przez kabel może być potrzebny specjalny program, jednak najpewniejszą i najprostszą metodą pozostaje transmisja przez IrDA.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA