logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja NAT w VMWare Player dla internetu na maszynie wirtualnej Linux

Jufo 01 Sty 2007 22:04 2981 1
REKLAMA
  • #1 3394704
    Jufo
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Jak konfigurowac NAT'a w VMWare Player zeby dzialal mi internet na virutalnej maszynie, niestety w sieci ktorej jestem jest przydzielany ip do mac adresu, no i tu jest problem, zeby neta uruchomic na emulowanym linuchu musze zmieniac mac adres virtualnej sieciowki, gdy to zrobie nie mam neta w windowsie a jest pod linukem, wiec zostaje konfiguracja NAT'a w VMware Playerze, jest tam takie narzedzie jak vmnetcfg.exe do konfiguracji sieciowek virtualnych, ale kombinowalem i ni cholery nie wiem jak to ustawic zeby to ruszylo, jest jakas dobra duszyczka ktroa ma to juz za soba, dziala mu to w podobnej konfiguracji ?.
  • REKLAMA
  • #2 3439583
    trivial1
    Poziom 20  
    Ocena: 61
    Hmm ja u siebie w LANie też mam DHCP, ale net w każdym OS-ie na VMware działa mi bez problemów. Nie muszę nic przestawiać. W ustawieniach danej wirt. maszyny mam ustawione "Bridged: Connected directly to the physical network i działa bez problemów. Ustawiam sobie już w danym systemie tylko stały IP i bramę, czyli w tym przypadku adres serwera z dhcp i jazda..
    Pozdr 8)
REKLAMA