logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VMware na Win 7. Nie działa internet w wirtualnym XP

marek-zarzycki 23 Sie 2011 15:55 2401 2
REKLAMA
  • #1 9854407
    marek-zarzycki
    Poziom 27  
    Ocena: 75
    Witam,

Zainstalowałem VMware a następnie zainstalowałem wirtualną maszynę z XP. Niestety w tym wirtualnym XP nie działa internet. Ustawienia mam standardowe, czyli ustawiona karta dla wirtualnej maszyny na "bridge". W wirtualnym XP w ustawieniach sieciowych jest jedna karta której status jest na "połączony".

W win7 doinstalowały się jakieś interfejsy w otoczeniu sieciowym, ale nic tam nie ruszałem.

W jaki sposób uruchomić internet w tym wirtualnym XP? Dodam, że z internetem w WIN7 łączę się przez port LAN (internet z kablówki).
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9854501
    kondziu jah
    Poziom 33  
    Ocena: 122
    Ustaw sieciówkę maszyny wirtualnej na NAT, by XP korzystał z domyślnego interface Sevena.
    A jeśli chcesz się bawić Bridgem, to ustaw Bridge na kartę sieciową, którą lączysz się z Internetem.
  • #3 9854756
    marek-zarzycki
    Poziom 27  
    Ocena: 75
    Tzn ten pierwszy sposób próbowałem. Zmieniłem ustawienie z bridge na NAT, ale nic to nie dało.

Natomiast nie mostkowałem karty LAN z jednym z interfaców w otoczeniu sieciowym w WIN7. To muszę sprawdzić.
REKLAMA