logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toyota COROLLA 2002 1,4 kat problem z CENTRALNYM ZAMKIEM

Pioro33 01 Sty 2007 22:45 4215 4
REKLAMA
  • #1 3394878
    Pioro33
    Poziom 19  
    Ocena: 77
    Witam!
    Posiadam autko jak w temacie z zamontowanym alarmem CLIFFORD CHALANGER i sterownikiem centralnego zamka, centralny zamek jest chyba fabryczny bo przewody ze sterownika są wpięte w instalacje...

mój problem jest następujący:

alarm działa idealnie ale centralny zamek zamyka się z pilota za każdym razem lecz już się nie otwiera, a jak otworze zamki ręcznie i zamkne pilotem to się zamkną... także sprawdziłem że przekązniki w centralce CZ pykają za każdym razem i miernikiem że podają napiecie, wszystkie połączenia alarmu i CZ są lutowane przewody całe więc o braku kontaktu nie mam mowy, zaobserwowałem jeszcze że jak wypne kostke z centralki CZ i podam napięcie na przewody zielony i niebieski zmieniając polaryzacje to CZ się otwiera i zamyka z zamykaniem nie ma problemu ale jak otwieram to otwierają się wszystkie rygle oprócz rygla w drzwiach pasażera z przodu a jak podam napięcie na otwieranie rygli tak na chwilę impulsem to od pasażera z przodu rygiel się nie otwiera ale jak "po iskrze" dłużej tzn. podam impuls napiecia tak dwa trzy razy szybko to i ten rygiel od pasażera z przodu się otwiera i wszystkie rygle są otwarte czym to może być spowodowane stawiam na siłownik lub zamek w tych drzwiach od pasażera z przodu czy mam racje prosze o przyjrzenie się problemowi dziekuję i pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • #2 3394945
    nojer
    Poziom 14  
    Ocena: 30
    a jaka jest reakcja na przekręcanie kluczykiem? centralny otwiera i zamyka wszystkie drzwi bo tego nie napisałeś??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 3395511
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 3398381
    Pioro33
    Poziom 19  
    Ocena: 77
    witam

po kluczyku jest tak samo nie otwiera ale zamyka

a kostkę wypinam z centralki CZ gdzie są przewody: czarny, czerwony, niebieski, zielony, biały i brązowy gdzie niebieski i zielony podlączone są do przewodow pod plastikiem obok lewej nogi kierowcy...
  • #5 3398609
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA