logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak drukować z OKI 320 używając wbudowanych czcionek i ustawień?

akmes 02 Sty 2007 11:53 3570 3
REKLAMA
  • #1 3395887
    akmes
    Poziom 15  
    Ocena: 49
    Witam.

Nie wiem czy na dobre forum pytanie zadaje ale nie wiem gdzie indziej zapytać.

Mam drukarkę OKI320, tworzę stronę internetową i z tej strony chciałbym drukować tekst na gotowych drukach (poczty polskiej).
    Nie wiem jak zrobić aby drukrka drukując używała wbudowanych czcionek i ustawień. Na tą chwilę przygotowałem stronę html, która generuje pfd'a ale przy wydruku, drukuje się to w trybie graficznym (tak mi się wydaje) i ten tekst jest bardzo słabej jakości. (Ustawienia z menu drukarki, wielkość czionek itp, wogóle nie sa brane pod uwagę).
    Prosze o poradę co mogę z tym zrobić, czy zawsze drukując z windy będzie ten tryb graficzny ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3396415
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Zainstaluj w windowsie sterownik tekstowy (dla windowsa 2000/ xp nazywa sie generic/text only, dla windowsa 98 typowa/tylko tekst). Ale sam musisz definiować polskie standardy znaków diakrytycznych. ale z wydruku z pdfa to z tego co wiem to ten sterownik robi "sieczkę".. A nie lepiej generować prosty plik textowy który będziesz kopiował bezpośrednio na port drukarki??

Ps drukarka nie drukuje od "czoła" dokumentu. Po załadowaniu papieru zostaje margines górny ok 1 cm (zdaje się żę większy) i tego nie przeskoczysz.. po prostu taka jest konstrukcja drukarki) więc jeśli myslisz o drukowaniu powyżej tego marginesu to musisz ręcznie kręcić gałką.
  • REKLAMA
  • #3 3399088
    akmes
    Poziom 15  
    Ocena: 49
    Działa ten sterownik, troche się go naszukałem bo w XP jest pod "rodzajowy" :). Z PDF faktycznie jest sieczka, spróbuje to zrobić inaczej tylko te polskie znaki, jak je zdefiniować ?? (we łaściwościach dukarki?? czy w dokumencie,, który drukuje? no i mniejwięcej jak to zrobić?)
  • #4 3399166
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    We właściwościach sterownika
REKLAMA