Adapter usb rozpadl mi sie na czesci, mimo iz od poczatku byl nieco rozchybotany, by uniknac kary 600 zl musze go odkupic. Ktos wie gdzie mozna cos takiego dostac? Prosze o pomoc!
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tam_jta_ napisał:A nie prosi o wciśnięcie przycisku na livebox-ie (nie dochodzi do tego etapu)?
Widziałbym takie możliwości do posprawdzania:
(1) masz płytę do instalacji od starego modemu, a potrzebna jest od nowego;
Cytat:(2) konflikt z programem od starego modemu - trzeba go odinstalować;
Cytat:
(4) robisz to w takim miejscu, gdzie nie masz zasięgu;
Cytat:
(6) twój livebox nie współpracuje z XG-762, lub jest uszkodzony;
Mateusz_Wrocek napisał:
Mam Windows XP. Jak instaluje sterowniki do adaptera przez płytę neostrady, to w pewnym momencie wyskakuje okno, aby podłączyć ten adapter. Po włożeniu karty to portu USB, nie chce mi go po prostu zainstalować/wykryć. A po włożeniu modelu XG-760A instalacja przebiega prawidłowo.
_jta_ napisał:na dodatek nie wtykać adaptera, dopóki program
instalujący nie poprosi, bo inaczej adapterem zajmie się sterownik z Windows, i też nie wyjdzie...
_jta_ napisał:Właśnie je wypróbowałem - Windows XP alarmują przy próbie instalacji, że to nie do nich, zresztą nazwy
plików w archiwum (bo to jest samorozpakowujące się archiwum) informują, że to jest do Windows Vista.
Mam na myśli to, do czego podałeś link http://www.tp.pl/b/binaries/PL/357272/drivers_365846627.exe
Marko979 napisał:Cześć. Mam pytanie czy ktoś spotkał się z problemem zawieszania systemu Windows XP Profesional SP2 przez adapter Sagem XG-762N. Wszystko działało ok na kablu USB, po przeniesieniu PC do sąsiedniego pomieszczenia deinstalacji neostrady USB i instalacji neostrady Wi Fi ( płyta TP) są problemy jw. Internet pracuje raczej bez problemu przez jakieś 2h (czasami krócej) potem system kompletnie się zawiesza-reset z panelu. Po restarcie PC jakiś czas pracuje normalnie (z reguły krócej). Z początku myślałem, że to wina reinstalacji systemu, ale przeniosłem PC z powrotem i podłączyłem na kabel USB od dwóch dni chodzi bez problemu. Z góry dziękuję za pomoc.
Pabloso19 napisał:Mam problemik nie mogę zainstalować Wi-fi bo nie da się części poprzedniej instalacji wyrzucić z kompa i teraz żadnym sposobem się nie da tego usunąć, macie jakieś propozycje co by można było podziałać(wyłączając formacik).