logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zastąpić brakujący nadajnik do klawiatury Labtek?

Maksmark 02 Sty 2007 17:34 992 6
REKLAMA
  • #1 3397085
    Maksmark
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich forumowiczów, mam taki problem dobra klawiaturę labteka i całkowicie rozwalony nadajnik.
    Już go nie ma jest w koszu , czym waszym zdaniem mógłbym go zastąpić mam taki od myszki A4Tech , ale wylutowałem rezonator kwarcowy z myszki i dałem do klawiszy .
    Niestety nic to nie dalo mimo że w klawiaturze jest przycisk co szuka fali .
  • REKLAMA
  • #2 3397139
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    To może bedzie komunikacja z koszem ?
    Jak jesteś taki zdolny to lepiej kup klawiaturę.
  • REKLAMA
  • #3 3397319
    Maksmark
    Poziom 11  
    hehe wcale nie śmieszne
  • #4 3397499
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1108
    Śmieszne to nie jest ale prawdziwe.Nie lepiej naprawić,odtworzyć oryginalny nadajnik jak budować nowy ? Nadajnik to nie tylko kwarc.Żeby zbudować nowy lub przystosować inny musiał byś mieć schemat.
  • REKLAMA
  • #5 3397752
    Maksmark
    Poziom 11  
    wiem ale lutownica transformatorowa nie zdała egzaminu i popaliłem trochę układ mysłę nad Bluetooth
    co sądzisz dało by radę
  • REKLAMA
  • #6 3416099
    Maksmark
    Poziom 11  
    cześć co powiesz na to jak by ją przerobić na przewodową i czy się da
  • Pomocny post
    #7 3416122
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3826
    Zamykam już ten temat jako że nic z tych fantazji niestety Ci nie pomoże !
    Takie są efekty gdy zabieramy się do pewnych napraw "z motyką na słońce" i przeceniamy swe iluzjonistyczne możliwości .
    Wszystko się da ponownie zrobić, ale trzeba sporej wiedzy i na przykład specjalnych układów . Więc odpuść sobie wszelkie dywagacje w tym temacie!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada klawiaturę Labtek z uszkodzonym i wyrzuconym nadajnikiem. Próba zastąpienia go nadajnikiem od myszy A4Tech, wraz z przeniesieniem rezonatora kwarcowego, nie przyniosła efektu, mimo obecności przycisku do wyszukiwania sygnału. W dyskusji podkreślono, że nadajnik to nie tylko rezonator kwarcowy i do jego odtworzenia lub zastąpienia potrzebny jest schemat oraz specjalistyczna wiedza. Próby naprawy lutownicą transformatorową zakończyły się uszkodzeniem układu. Rozważano również przeróbkę klawiatury na przewodową lub zastosowanie komunikacji Bluetooth, jednak uznano to za trudne bez odpowiednich układów i doświadczenia. Ostatecznie zalecano rezygnację z samodzielnych eksperymentów ze względu na złożoność problemu i brak odpowiednich narzędzi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA