logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przerobić klawiaturę bezprzewodową na przewodową bez odbiornika?

Rychuu 06 Lip 2007 14:37 5646 5
REKLAMA
  • #1 4055523
    Rychuu
    Poziom 21  
    Ocena: 44
    Wpadła mi w ręce klawiatura bezprzewodowa lecz bez odbiornika. Z faktu iż nie zależy mi czy będzie ona miała kabel czy nie postanowiłem spróbować ja przerobić na przewodowa. Klawiatura jest zasilana 3V a z portu wychodzi 5v lecz to nie jest jeszcze największy problem, problem jest żeby znaleźć sygnały clock i key data. Nie chciałbym na razie w ciemno podpinać kabli bo może ma ktoś jakiś lepszy pomysł czy cos ;p Czy mogole to wykonalne ?

• REKLAMA
  • #2 4056815
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4057797
    Rychuu
    Poziom 21  
    Oczywiscie ze jest nazwa tylko po co Ci ona? Co to zmieni ?

Labtec
    Ultra-Flat Wireless Desktop

Klawiatura prawdopodobnie z myszka byla.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4057935
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    Raczej wątpie że uda ci sie dobrać elektronike innej klawiatury o wyprowdzeniach takich jak folia w tej twojej. Choć nie przecze, ze to możliwe.
  • REKLAMA
  • #5 4057944
    Rychuu
    Poziom 21  
    Dobranie innej elektroniki jest raczej nie mozliwe, jak widac na samej plytce z elektronika sa przyciski multimedialne. A chcialbym miec w pelni funkcjlonalna klawiature tylko ze przewodowa. Napewno bede probowal cos wykombinowac ale narazie sie wstrzymam na moment i poczekam co maja do powiedzenia inni uzytkownicy.

Pozdrawiam
  • #6 4058743
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6545
    Standardowych sygnałów zapewne nie ma poza scalakiem, więc nie ma szans na przeróbkę...
REKLAMA