logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaktualizować uprawnienia Cyfry+ na Ferguson 7318?

Yamaha77 02 Sty 2007 18:06 3038 7
REKLAMA
  • #1 3397209
    Yamaha77
    Poziom 10  
    Witam prosze o rade dot. Fergusona 7318 i uprawnienia cyfry+ ktora kazdego ostatniego miesiaca zmienia uprawnienia kart. Moje pytanie brzmi kiedy powinien byc wtedy tuner wlaczony tak aby uprawnienia przeszly do mojej karty, bo teraz nie mam nic zglasza mi sie serwis niedostepny. Fachowcy od cyfry informuja mnie mailami ze proboja dokonac zmiany uprawnien. Wiem ze mozna to zrobic samemu ale po probie zmiany uprawnien wyskoczyl mi komunikat informujacy ze nie molziwe jest w tej chwili zmiana czy mozna tez to zrobic poprzez usuwanie kodu dostepu i przywrocic ustawienia fabryczne karty a nastepnie zaladowac uprawnienia?
  • REKLAMA
  • #2 3397268
    erneest
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 26
    Wgraj do tunera firmware E6798 - to wersja z poprawioną obsługą nowego nano bądź najnowszą wersję E6811. Wszystkie pliki do tego potrzebne są wewnątrz archiwów, łącznie z instrukcją wgrania.
    Załączniki:
    • AF7318UCI_E6811.zip (973.01 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • AF7318UCI_E6798.zip (946.63 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 3397777
    Yamaha77
    Poziom 10  
    Mi chodzi o uprawnienia a nie o oprogramowanie, oprogramowanie jest pod cyfre a te od ferguson.pl nie dzialaja poprawnie obraz sie chaczy co chwile! i pod te oprogramowanie musze miec modul a te co mam pochodzi od dvbxtheme 7318_dvbxtreme_6686_A07_RC2 i dziala poprawnie bez modulu.
  • Pomocny post
    #4 3397861
    erneest
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 26
    Z tego co ja pamiętam to wszystkie nowe oryginalne softy obsługują prawidłowo karty Cyfry. Wgraj oficjalny a nie zmodowany soft i sprawdź co jest z uprawnieniami a nie ryczysz na mnie. Z kartami Cyfry były problemy z Fergusonami 8018, później wyeliminowano część problemów.
  • REKLAMA
  • #5 3397965
    Yamaha77
    Poziom 10  
    Wcale nie rycze tylko mowie ryczysz to chyba ty teraz dobra na poprawe nastroju dostaniesz ode mnie pare punktow pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 3397993
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    Yamaha77 napisał:
    Moje pytanie brzmi kiedy powinien byc wtedy tuner wlaczony tak aby uprawnienia przeszly do mojej karty, bo teraz nie mam nic zglasza mi sie serwis niedostepny. Fachowcy od cyfry informuja mnie mailami ze proboja dokonac zmiany uprawnien. Wiem ze mozna to zrobic samemu ale po probie zmiany uprawnien wyskoczyl mi komunikat informujacy ze nie molziwe jest w tej chwili zmiana czy mozna tez to zrobic poprzez usuwanie kodu dostepu i przywrocic ustawienia fabryczne karty a nastepnie zaladowac uprawnienia?

Samemu nie zmienisz żadnych uprawnień na karcie.
    (Nie zmienisz na karcie NIC!!!).
    Wszelkich zmian dokonuje jedynie operator poprzez wysłanie do karty poprzez satelitę odpowiednich instrukcji, oczywiście pod warunkiem opłacania abonamentu. Zalecane jest pozostawienie tunera włączonego na kanale TVP1 i czekanie. Uprawnienia mogą dotrzeć na kartę po paru minutach, a czasem dopiero po kilku godzinach - nie ma reguły.
  • #7 3398041
    Yamaha77
    Poziom 10  
    I oto mi chodzi wlasnie dzieki.
  • #8 3463232
    cardsplitter
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    uprawnienia do kart cyfry+ sa wysyłane zawsze na koniec miesiąca np. 30-31.01.2007 i nadają ważność karcie na 2 miesiące na luty i marzec 2007
    właśnie pod koniec miesiąca odbywa się coś w rodzaju selekcji opłacanych kart i te które są przeznaczone do wyłączenia otrzymują via satelita deaktywację...
    Ferguson na nieodpowiednim sofcie nie łapie kluczy cyfra+ ...

Podsumowanie tematu

✨ Uprawnienia kart Cyfry+ w tunerze Ferguson 7318 są aktualizowane automatycznie przez operatora na koniec każdego miesiąca, zwykle 30-31 dnia, co nadaje ważność na kolejne dwa miesiące. Aby karta otrzymała nowe uprawnienia, tuner powinien być włączony i ustawiony na kanał TVP1, a proces aktualizacji może trwać od kilku minut do kilku godzin. Samodzielna zmiana uprawnień na karcie jest niemożliwa, ponieważ operator wysyła odpowiednie instrukcje satelitarnie. Problemy z odbiorem kluczy Cyfry+ często wynikają z nieodpowiedniego oprogramowania tunera. Zaleca się używanie oficjalnego, oryginalnego firmware, np. wersji E6798 lub nowszej E6811, które poprawiają obsługę kart Cyfry+. Modyfikowane lub nieoficjalne softy mogą powodować niestabilność obrazu i błędy w aktualizacji uprawnień.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA