logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie oprogramowanie wgrać na kartę Szara do Ferguson 7318 SE?

Yamaha77 03 Sty 2007 14:40 2455 9
REKLAMA
  • #1 3400031
    Yamaha77
    Poziom 10  
    Witam dowiedzialem sie ze strony producenta Fergusonow zeby cyfra przepuszczala mi uprawnienia musi byc inna karta "Szara". Pytanie dotyczy odnosnie oprogramowania do tej karty jakie powinienem wgrac oprogramowanie ze strony ferguson.pl tak aby przepuszczaly uprawnienia na Ferguson 7318 SE. Dlatego tez mialem problemy z przesylaniem uprawnien z kart cyfry ktore nie obslugiwaly moj tuner. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3401501
    Jerzy-Serwisant
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    Yamaha77 napisał:
    Witam dowiedzialem sie ze strony producenta Fergusonow zeby cyfra przepuszczala mi uprawnienia musi byc inna karta "Szara".

Bzdura kart nie ma nic do rzeczy.
    Yamaha77 napisał:
    Pytanie dotyczy odnosnie oprogramowania do tej karty jakie powinienem wgrac oprogramowanie ze strony ferguson.pl tak aby przepuszczaly uprawnienia na Ferguson 7318 SE.

W karcie nie zmienia się żadnego oprogramowania,nawet nie wolno ci jej modyfikować.
    Yamaha77 napisał:
    Dlatego tez mialem problemy z przesylaniem uprawnien z kart cyfry ktore nie obslugiwaly moj tuner. Pozdrawiam

Uprawnienia lecą z nieba do twojej karty,a nie odwrotnie,ale twój tuner nie zapisuje ich do karty.Aby to naprawić należy wgrać do tunera najnowszy soft ze strony producenta nie do karty.Pobierz odpowiedni soft do swego tunera a będzie tam też opis jak to zrobić.
  • REKLAMA
  • #3 3403077
    meloch
    Poziom 29  
    Ocena: 61
    Yamaha77 napisał:
    Witam dowiedzialem sie ze strony producenta Fergusonow zeby cyfra przepuszczala mi uprawnienia musi byc inna karta "Szara".

Dodam tylko, że od dłuższego czasu nie ma innych kart w sprzedaży, tylko "szare".
  • #4 3463208
    cardsplitter
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    zeby dekoder przepuszczał uprawnienia do karty to musi mieć albo oryginalne oprogramowanie telstara albo taki soft w którym określono że jest możliwa transmisja UA/SA
    karta cyfry+ nie musi byc "szara" ważne żeby była legalna:d ...
  • REKLAMA
  • #5 3467825
    smolki
    Poziom 1  
    Witam
    Dołącze sie do tematu ponieważ brat ma full dostęp do c+ dal jakiemuś kolesiowi sporo kasy za przeróbkę dekodera pionier i odbiera caly pakiet rzekomo ma miec non stop bez recznego wpisywania kodów. Sam nie wie na jakiej zasadzie to działa a kolesia nie bede sie pytal bo dorabia pewnie sobie do słabej pensji. Prosilbym kogos madrzejszego i znajacego temat o wytłumaczenie mi co trzeba zrobic by takie cos uzyskac. W necie bardzo ciężko cokolwiek wyszukać. Jesli nie wolno przeprogramowywac karte c+ czy w takim razie sama zmiana softu na dekoderze załatwia sprawe ??? Wiem ze w tym dekoderze został zmieniony soft na FX2.

p.s. prosilbym wrazie co o odpowiedz na bsflip(_at_)gmail.com

Pozdrawiam
  • #6 3467925
    maniek475
    Poziom 25  
    Ocena: 109
    smolki napisał:
    Witam
    Dołącze sie do tematu ponieważ brat ma full dostęp do c+ dal jakiemuś kolesiowi sporo kasy za przeróbkę dekodera pionier i odbiera caly pakiet rzekomo ma miec non stop bez recznego wpisywania kodów. Sam nie wie na jakiej zasadzie to działa a kolesia nie bede sie pytal bo dorabia pewnie sobie do słabej pensji. Prosilbym kogos madrzejszego i znajacego temat o wytłumaczenie mi co trzeba zrobic by takie cos uzyskac. W necie bardzo ciężko cokolwiek wyszukać. Jesli nie wolno przeprogramowywac karte c+ czy w takim razie sama zmiana softu na dekoderze załatwia sprawe ??? Wiem ze w tym dekoderze został zmieniony soft na FX2.

p.s. prosilbym wrazie co o odpowiedz na bsflip(małpa)gmail.com

Pozdrawiam

witam

Karty nie wolno przerabiać a z tunera nic nie wyciśniesz więcej jak ci nie

pozwoli pakiet na karcie + FTA ( kanały nie kodowane ).

pozdrawiam maniek475.
  • #7 3469815
    daro105
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    popytaj tutaj:http://forum.dvhk.pl/
  • #8 3478566
    MrokDuszy
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    smolki napisał:
    Witam

p.s. prosilbym wrazie co o odpowiedz na bsflip(małpa)gmail.com

Pozdrawiam
    :D:D dziala ale nie na tunerach tylko zrobil klona karty oplaconej i taka karte robi sie unloperem i swieci MAX okolo 5 miechow chyba ze ten co oplaca orginal cos zmieni i nasz kartka lewo podbita zgasnie i bedzie trzeba na nowa ja podbic unloperem dodam ze jak sie nie ma pojecia to mozna karte spalic w takim urzadzeniu
  • REKLAMA
  • #9 3480597
    Fidlo
    Poziom 16  
    Ocena: 35
    Spalić hmmm no to niby może tak wyglądać :
    krytpo procesor uwalony ( wina glicza napięciowego )
    ATR4 - glich napięciowy i częstotliwościowy
    RSA - *************
  • #10 3480715
    Zbynex
    Poziom 26  
    Ocena: 36
    Ostatnie posty odbiegły zasadniczo od tematu. Wiedzą o kodowaniu proszę się dzielić na forach akceptujących takie tematy.
    Zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji wyjaśniono, że karta "Szara" do dekodera Ferguson 7318 SE nie wymaga wgrywania żadnego oprogramowania, ponieważ karta nie jest modyfikowana i nie powinno się jej przerabiać. Uprawnienia do odbioru sygnału są przesyłane z operatora do karty, a problem z przepuszczaniem uprawnień wynika z nieaktualnego oprogramowania tunera, które należy zaktualizować do najnowszej wersji dostępnej na stronie producenta Ferguson. Karta Cyfry+ nie musi być "Szara", ważne jest, aby była legalna. W tunerze musi być oryginalny soft lub taki, który obsługuje transmisję uprawnień UA/SA. Próby klonowania kart lub przerabiania ich są nielegalne i mogą uszkodzić kartę. Wymiana oprogramowania powinna dotyczyć wyłącznie tunera, nie karty. Wskazano również, że od dłuższego czasu na rynku dostępne są tylko karty "Szare".
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA