logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

zlecę montaż instalacji alarmowej - dom jednorodzinny

bombi 03 Sty 2007 15:09 5338 9
  • #1 3400122
    bombi
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Zlecę montaż instalacji alarmowej w domku jednorodzinnym.W skład zlecenia wchodzi dobór odpowiednich elementów wchodzących w skład alarmu (ewentualne ich kupno) oraz montaż.Założenia systemu:centralka, 4 czujki bezprzewodowe, 3 przewodowe (piwnica), 1 manipulator, 2 syreny zewnętrzne, zasilanie awaryjne systemu, dialer na co najmnej 4 numery.
    Koszt systemu ma się zamykać w około 1000-1200 zł + koszt zlecenia.
    Dom znajduje się pod Poznaniem, ze względu na montaż instalacji i jej ewentualny poźniejszy wgląd preferowane są osoby z tych rejonów.Zainteresowane osoby proszę o kontakt na priv z podaniem przybliżonego kosztu wykonania isntalacji.Ewentualne pytania także na priv.Pozdrawiam.
  • #2 3400516
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1003
    1.Co rozumiesz przez koszt zlecenia ?
    2.CZujka bezprzewodowa kosztuje ok 200-300zł więc ten kosztorys nie bardzo trzyma się kupy......
    Jestem z Poznania i raczej nie widzę realnych szans zaprojektowania, zebrania komponentów, wykonania instalacji oprzewodowania, zainstalowania i uruchomienia systemu za mniej jak 2500-3000 zł
    Pozdr.J.
    ps pod warunkiem że to pod Poznaniem jest dosyć bliskie....
  • #3 3400575
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 3400616
    adamjur1
    Poziom 42  
    Maciej- to wyszło ci podobnie- jak dodasz robociznę dojazdy i VAT....
    Pozdr.J.
    ps z tym Poznaniem też trochęprzesadziłem - pod Poznaniem ( Swarzędz) :D :D :D
  • #5 3400638
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 3400666
    adamjur1
    Poziom 42  
    Jak odwali kaszanę z systemem alarmowym to mu sąsiedzi szyby powybijają....
    Pozdr.J.
    ps
    a z tym alkomatem - trzeba było go sobie kupić :D :D :D
    a tak na serio - próbował ktoś jechać angielskim samochodem jako pasażer obok kierowcy w ruchu ulicznym w RP ? niezapomniane przeżycia....:!::idea::arrow::?:
  • #7 3400687
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 3400853
    august_
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    sharp napisał:

Jechałem kiedyś za takim "angolem" i wystarczyło, gdy widziałem, jak próbuje wyprzedzić ciężarówkę - emocji było aż nadto .

To jest nic. Ja kiedyś idę chodnikiem, a tu pod sklep zajeżdża czarne audi 80... i wysiada z niego 5-letni szczyl i biegnie do tegoż sklepu..

Oczywiście audi było angielskie, ale wrażenie niezapomniane :D :D

Ok, dość oftopu.

Jeśli autor tematu szuka oszczędności (po poznańsku) to proponuję zorientować się w temacie i samemu założyć instalację alarmową.
    Mówię całkiem poważnie - jedyna filozofia to kładzenie przewodów i wchodzenie na drabinę.
  • #9 3400923
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 3401034
    august_
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    Tak, ale wnioskując z kosztów, które podał autor tematu - to w tej kwocie solidniej zrobi to sobie sam gospodarz.
    Ale to tylko moje zdanie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Zlecenie dotyczy montażu systemu alarmowego w domu jednorodzinnym pod Poznaniem, obejmującego centralę, 4 czujki bezprzewodowe, 3 przewodowe (w piwnicy), manipulator, 2 syreny zewnętrzne, zasilanie awaryjne oraz dialer na minimum 4 numery. Budżet na sprzęt to około 1000-1200 zł plus koszt montażu. W odpowiedziach podkreślono, że koszt materiałów samych czujek bezprzewodowych wynosi około 200-300 zł za sztukę, co powoduje, że realny koszt całego systemu wraz z montażem i dojazdami wynosi raczej 2500-3000 zł lub więcej. Sugerowano, że założenia budżetowe są zbyt niskie na profesjonalne wykonanie i kompletne wyposażenie systemu. Wskazano, że samodzielny montaż może być opcją oszczędnościową, jednak wiąże się z ryzykiem niskiej jakości instalacji i potencjalnych strat. Dyskusja zawierała także luźne uwagi niezwiązane bezpośrednio z tematem alarmów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA