Po uruchomieniu samochodu i przejechaniu ok. 200m, zaczyna migać kontrolka ( awaria silnika – SERWIS) samochód traci moc.
Po zgaszeniu silnika i zapaleniu go ponownie, kontrolka ta świeci światłem ciągłym, wtedy samochód zachowuje się prawidłowo – ma normalną moc.
Po nagrzaniu silnika ok.10km kontrolka ta gaśnie – samochód ma pełną moc.
Po zgaszeniu silnika, i odpaleniu go gdy silnik jest jeszcze ciepły, kontrolka nie zaświeca się –wszystko jest ok.
Jednak po ostygnięciu silnika po 5-8h cały cykl się powtarza .
W serwisie byłem już 8 razy i za każdym razem kasują błędy po zapełnieniu komputera i nie potrafią zdiagnozować usterki.
Jest to samochód Chevrolet Lacetti sedan z 2004r 1400 16V przebieg 22 000 tys km
Jeżeli ktoś się spotkał z czymś podobnym, proszę o wskazówki.
Po zgaszeniu silnika i zapaleniu go ponownie, kontrolka ta świeci światłem ciągłym, wtedy samochód zachowuje się prawidłowo – ma normalną moc.
Po nagrzaniu silnika ok.10km kontrolka ta gaśnie – samochód ma pełną moc.
Po zgaszeniu silnika, i odpaleniu go gdy silnik jest jeszcze ciepły, kontrolka nie zaświeca się –wszystko jest ok.
Jednak po ostygnięciu silnika po 5-8h cały cykl się powtarza .
W serwisie byłem już 8 razy i za każdym razem kasują błędy po zapełnieniu komputera i nie potrafią zdiagnozować usterki.
Jest to samochód Chevrolet Lacetti sedan z 2004r 1400 16V przebieg 22 000 tys km
Jeżeli ktoś się spotkał z czymś podobnym, proszę o wskazówki.