logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAMSUNG Z400 PHONE FREEZE da sie juz? jakies nowe wiesci?

robsonw1 04 Sty 2007 00:22 8686 14
REKLAMA
  • #1 3402596
    robsonw1
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Mam samsunga z400 z pl orange bez gwarancji no i niestety po wlozeniu karty plusa i 3-krotnym wisaniu zlego kodu mam komunikat PHONE FREEZE karta sim nieprzyjęta. Da się na terazniejszy sprzęt to zrobić? Jesli tak jaki koszt mniej więcej takiej naprawy? a da sie tez z tego telefonu simlocka zdjac? a moze zdjecie simlocka tu cos pomoze? jesli tak rowniez prosze o koszt. Jeśli ktoś ma potwierdzone informacje to bardzo prosze o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3402604
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    ust pro2 i po problemie :)
    koszt w zaleznosci od serwisu
  • #3 3402849
    robsonw1
    Poziom 13  
    jesli to pewna informacja no to super:) mowisz w zaleznosci od serwisu hmm a tak mniej wiecej? moze cena sie pozniej roznic nawet o 20-30zł ale chcial bym miec chociaz przyblizony koszt

Dodano po 40 [minuty]:

aha no i jeszcze pytamnko czy przy zdjęciu simlocka problem sie rozwiaze? bo jesli tak to chce wiedziec aby nie policzyli mi podwojnie za odblokowanie i za simlocka :D pozdrawiam i czekam na odpowiedź wraz z przykładowym cennikiem takich usług;)
  • #4 3403301
    JackTheNipper
    Poziom 19  
    Ocena: 27
    Stary to jest wolny rynek i każdy kasuje ile mu pasuje a twoje dylematy nie o kasie nie pasują do tego forum.
  • REKLAMA
  • #5 3406159
    robsonw1
    Poziom 13  
    a moze da sie cos zdzialac jakimis kodami serwisowymi?
  • #6 3406199
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    nic sie nie zdziala zadnymi kodami.
  • #7 3406246
    robsonw1
    Poziom 13  
    no a w ogole na jakies boxy jest mozliwosc odblokowania tego ale nie za kwtoe 500zł tylko powiedzmy do 100zł?
  • REKLAMA
  • #8 3406482
    komismaja
    gdzie ty komisy odwiedzasz ze takie sumy ci w głowie ??
    ja u siebie tylko robie z400 takze wołam sobie 100 za to :)
  • #9 3406614
    robsonw1
    Poziom 13  
    a znasz moze komis w warszawie ktory to zrobi? nawet nie chce juz zdejmowac simlocka, tylko odblokowac ten phone freeze...
  • #10 3456111
    robsonw1
    Poziom 13  
    no i niestety nigdzie mi tego nie zrobili, zjezdzilem cala warszawe a na koniec bylem nawet w autoryzowanym serwisie samsunga, jak widac jest to NIE DO ZROBIENIA !! taka głupota, czysty przypadek, prosta sprawa a nie do zrobienia... śmiech na sali...
  • #11 3456200
    fokus73
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    robsonw1 napisał:
    no i niestety nigdzie mi tego nie zrobili, zjezdzilem cala warszawe a na koniec bylem nawet w autoryzowanym serwisie samsunga, jak widac jest to NIE DO ZROBIENIA !! taka głupota, czysty przypadek, prosta sprawa a nie do zrobienia... śmiech na sali...

Kolego nie wiem gdzie Ty byłes z tym telefonem ze w Warszwie Ci nie zrobili - to jest dopiero śmiech na sali :). Nie chodź tam gdzie napiszą ze robią simlocki tak jak u mnie tylko zapytaj czy robia na miejscu bo u mnie w mieście konkurencja robi ale trzeba fona zostawić na 3 dni :) - śmiech na sali.
  • #12 3462800
    robsonw1
    Poziom 13  
    racja smiech na sali ale poswiecilem caly dzien i oblecialem cala warszawe wiec skoro wiesz to podaj mi adres gdzie a pojade, pytałem w najwiekszych komisach, w tych menijszych rowniez, i jakos k1/3 osob powiedziala mi ze jest to w ogole nie do zrobienia
  • #13 3462944
    djn
    Poziom 25  
    Ocena: 13
    ech, ciezko uzyc wyszukiwarki na elce?
    "komismaja" podal ci nazwe sprzetu wiec wpisz "ust pro2", przeczytaj posty i bedziesz wiedzial kto ze stolicy dysponuje sprzetem:)
    wydaje mi sie, ze "Stoklosy" ma wiec napisz do niego na PW...
  • REKLAMA
  • #14 3463902
    komismaja
    jak juz nie bedziesz wiedział co zrobic to przyslij telefon do mnie :)
    pomoge :)
  • #15 3464373
    robsonw1
    Poziom 13  
    sprzedalem juz telefon jako uszkodzony i w sumie nienajgorzej na tym na szczęscie wyszedłem. Musiałem jako uszkodozny bo oddałem do serwisu samsunga i jak mi oddali to sie już nie włączał... kłóciłem sie z nimi ostro ale niestety nic nie zdziałałem. W takim razie ja uważam Was naprawde dobrych za specjalistów jeśli potraficie to zrobić hehe. W sumie musi sie dać to zrobić nie ma opcji żeby przez tak głupią sprawe tel był do wyrzucenia, ale ja nie wiem kto w tej warszawie siedzi w komisach, nei znam sie a sam im mniej więcej tłumaczyłem jakiego boxa trzeba uzyć i co zrobić ehh chyba komis sam otworze:P no nic dzieki za wypowiedzi, temat zamknięty. pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Samsung Z400 z sieci Orange bez gwarancji, który po trzykrotnym wprowadzeniu błędnego kodu PIN na karcie Plus wyświetla komunikat "PHONE FREEZE" i nie akceptuje karty SIM. Pyta o możliwość naprawy tego problemu oraz o zdjęcie simlocka i związane z tym koszty. W odpowiedziach pojawiła się sugestia użycia urządzenia UST Pro2 do odblokowania telefonu, z kosztami zależnymi od serwisu, orientacyjnie około 100 zł. Próby użycia kodów serwisowych lub innych metod nie przynoszą efektu. W Warszawie użytkownik nie znalazł serwisu, który wykonałby naprawę, nawet w autoryzowanym serwisie Samsunga, co wskazuje na trudność lub niemożność rozwiązania problemu na miejscu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują kontakt z serwisami dysponującymi sprzętem UST Pro2, które mogą wymagać pozostawienia telefonu na kilka dni. Ostatecznie użytkownik sprzedał telefon jako uszkodzony po nieudanej próbie naprawy w serwisie Samsunga. Temat wskazuje na problem z odblokowaniem telefonu po zablokowaniu karty SIM i trudności w zdjęciu simlocka w modelu Samsung Z400.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA