logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

1600 Provider: Not Found, telefon bez karty działa.

fonex1 04 Sty 2007 12:27 1580 7
REKLAMA
  • #1 3403593
    fonex1
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam,
    trafila mi sie 1600 v5.53 na simlocka,po kodzie zczytanym nie chcial zejsc "Not Alowed",to probowalem zanizac wersje na 3.06 , 3.42 , 4.04 ale na zadnej nie wchodzil w lockal i nie flashowal do konca a takze sie nie wlaczal wiec sprobowalem zamiast MCU wgrac plik 1100-2300 erase flash oraz fullflash 3.06 tak jak to robilem z 2310,ale nadal sie nie wlaczyl,a jak powrocilem do wyzszej wersji 5.54 to po zczytaniu info "Provider:Not Found"i jak wlacze swierzo po flashu telefon bez karty to dziala ale jak wloze karte nawet wlasciwej sieci w ktorej dzialal jest komunikat "Niewazna karta sim"tak jak by byl simlock,a juz przy nastepnym wlaczeniu "Contact Service".Dodam ze pracuje na twisterze i podgrywalem PM-y,a nawet softy od 1110 i 2310 oraz zakladalem simlocka i nadal nic jak w temacie.Prosze o rade.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3403852
    MaciekD24
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    po fleshu wgraj mu PM a potem zdejmij simlocka
  • REKLAMA
  • #3 3404003
    fonex1
    Poziom 13  
    Niestety nie pomoglo,z tym ze flashuje wersja 5.54 bo na tej mi sie tylko wlacza,sciagam teraz 5.03,oraz poszukuje 3.05 bo na zadnym supporcie nie mam.
  • REKLAMA
  • #4 3404017
    fifii69
    Poziom 29  
    Ocena: 15
    przecież kolega pisze że dogrywał PM-y i nic to niedało,
    @fonex pocieszę Cię, mam taką samą sztuke próbowałem tego wszytkiego co i ty ale już mi pomysłów brakuje:(
  • #5 3405084
    fonex1
    Poziom 13  
    No to niezle pocieszenie,ja jeszcze pare pomyslow mam takze wykorzystam wszystkie wiadome mi mozliwosci,najgorsze jest to ze ogranicza mnie sprzet.Czekam na sugestie.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 3412372
    fonex1
    Poziom 13  
    Jaf sobie poradzil bez wiekszych problemow z ta nieszczesna 1600.

Pozdrawiam
  • #7 3419703
    Zbycho9
    Poziom 20  
    fonex1 napisał:
    Jaf sobie poradzil bez wiekszych problemow z ta nieszczesna 1600.

Pozdrawiam

Nie zgodzę się do końca z tobą miałem 1600 która wywalała CS po włożeniu bateri flashe szły pod UFS, JAF, Mt-box i nic jej nie mogło postawić ... wszystkie kombinacje zastosowane i też miałem dużo pomysłów, jeżeli chcesz rady to udaj się do kogoś kto ma MT-boxa niech ci wgra soft i zrobi locka powinno być ok Jaf również powinien zrobić locka bez problemu

Pozdrawiam
  • #8 3420160
    fonex1
    Poziom 13  
    No akurat w moim przypadku Jaf zalatwil sprawe,flash + simlock i po problemie.Szkoda tylko ze ufs takich przypadkow nie robi i musialem podzielic sie z kolega,aczkolwiek wczesniej nie mialem problemow z 1600 a troche tego bylo.

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Nokia 1600 z wersją oprogramowania v5.53, który posiada simlocka i wyświetla komunikat "Provider: Not Found" po wgraniu softu. Próby zdejmowania simlocka za pomocą kodu kończą się błędem "Not Allowed". Próbowano obniżać wersję oprogramowania do 3.06, 3.42, 4.04, jednak flashowanie nie kończyło się sukcesem, a telefon nie uruchamiał się. Próby wgrywania plików MCU i pełnego flasha oraz podgrywania PM-ów nie przyniosły efektu. Po włożeniu karty SIM pojawia się komunikat "Nieważna karta SIM", a przy kolejnym uruchomieniu "Contact Service". Użytkownik korzystał z narzędzia Twister. W dyskusji sugerowano wgrywanie PM po flashu i zdejmowanie simlocka, jednak bez skutku. Jeden z uczestników potwierdził podobny problem i brak pomysłów. Inny zalecił użycie narzędzi JAF lub MT-box do flashowania i zdejmowania simlocka, gdyż standardowe metody zawiodły. Ostatecznie autor potwierdził, że JAF poradził sobie z problemem, wykonując flash i simlock, co rozwiązało usterkę. UFS nie poradził sobie z tym modelem, co wymusiło użycie JAF i współpracę z inną osobą dysponującą tym sprzętem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA