logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Indesit CA 238 - Zbyt długi czas postoju zamrażarki, możliwa awaria czujki NTC

rangi 04 Sty 2007 17:34 1754 5
REKLAMA
  • #1 3404873
    rangi
    Poziom 18  
    Ocena: 103
    Jedna sprężarka, elektroniczny programator. Chłodziarka działa prawidłowo ale zamrażarka ma zbyt długi czas postoju, tak że, zdąży się rozmrozić. Wydaje się że to czujka ntc, ale mogę się mylić. Jeżeli to czujka to jaką powinna mieć wartość i czy da się ja wyjąć w całości i założyć nową? Prawdę mówiąc nie miałem czasu, żeby się temu dokładnie przyjrzeć :D Za wszelkie porady i sugestie bardzo dziękuję. :D Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3405006
    eeban
    Specjalista AGD
    Ocena: 1497
    jest to ubytek gazu szukaj dobrego chłodziarza czeka cię wymiana rurek wewnątrz

jak chcesz być pewien wyłącz ją na dwa dni wtedy gaz zleci szybciej po ponownym włączeniu bedzie widac ,że wcale nie chłodzi

ten typ tak ma niestety :cry:
  • REKLAMA
  • #3 3405186
    rangi
    Poziom 18  
    Ocena: 103
    To napewno nie jest ubytek gazu. Znam się na tym. Poprostu zamrozi do końca ale włączy sie dopiero jak temperatura spadnie poniżej 18 stopni to juz tak działa od miesiąca. Gdyby był ubytek to nie zamroziła by do końca.
  • REKLAMA
  • #4 3405486
    PBK
    Specjalista AGD
    Ocena: 459
    duze prawdopodobienstwo ubytku gazu !!!
    akurat tego modelu nie kojaze ale w MBA było to nadminne i obiaw identyczny
    a przyczyną jest stykanie się rur miedzianych i aluminiowych co prowadzi do perforacji układu
  • REKLAMA
  • #5 3409950
    fserw
    Specjalista AGD
    Ocena: 8
    W tego typu sprzęcie pracą sprężarki steruje zapotrzebowanie z komory chłodziarki i jeżeli
    pomieszczenie jest chłodne i dodatkowo rzadko
    otwiera się chłodziarkę mogą wystąpić takie objawy jak opisujesz. Sprawdź czy to aby nie ta przyczyna.
  • #6 3410913
    11_jurek
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    W temperaturze 20°C - 3360Ω

Pozdrawiam Jurek
REKLAMA