logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola L6 nie włącza się po simlocku Smart Clipem - co robić?

Mustangoo 05 Sty 2007 23:07 1440 5
REKLAMA
  • #1 3410843
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Witam. Robilem simlocka smart clipem motoroli L6. Na poczatku kilka razy. dokladnie 3 szlo fajnie (po test poincie oczywiscie) , ale jak zaczynal sobie cos wgrywac, to robil to w kolko...zn. wchodzil we flash mode, czekal na cos (a ja z nim) i po chwili wyskakiwal time out. Za kolejnym razem napisal cos z USB (jutro sprawdze i napisze dokladnie) i potem nic. Sprobowalem jeszcze razi to samo, wiec stwierdzilem ze nie bede go meczyl (bo wygladal podejrzanie - poobijany byl, pozrywane naklejki i z dziura w blasze , nie w miejscu test pointa), tylko oddam klientowi i powiem ze nie zrobie simlocka. Poskladalem do kupy i telefon nie chce sie wlaczyc...Sprawdzilem pod zasilaczem laboratoryjnym i caly czas nie zaleznie od tego czy chce go wlaczyc czy nie jest pobor pradu w okolicy 5 mA. Czy ktos to swinstwo juz meczyl? Czy mial ktos podobny problem? Moze go przefleszowac? A jesli o fleszowanie idzie, to jakies wskazowki na co uwazac, jak dokladnie to zrobic, zeby mi telefon nie zalegal potem w pudle na czesci? Jeszcze nigdy nie fleszowalem motoroli , ale musi byc kiedys ten pierwszy raz. Za wszelka pomoc z gory dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 3410859
    mietekgpz
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Który bootloader, jaka wersja Smart Moto, jak robiłes TP. Opisz wszystko w miare jasno i wyrażnie. Czy komunikuje sie teraz...

Pzdr
  • REKLAMA
  • #3 3410917
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Boot loadera nie pamietam - spraawdze jutro i dopowiem. Smart moto ostatnie przed S-cart. Test point: uziemiam test point pensetka, trzymajac jedna nozke na test poincie a druga na ekranie (cz. blaszce). Podpinam baterie, szukam, znajduje telefon wybieram telefon klikam zeby sciagnal simlocka via test point i biore uziem z test pointa. Teraz sie komunikuje, zn. smart go znajduje, ale tak samo nie chce pchnac unlocka. Chyba oprocz boot loadera to wszystko. Czy jeszcze cos moze sie sprzydac??
  • REKLAMA
  • #4 3412069
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Oto co mi powioedzial smart clip:
    Searching for phone... found S Blank Neptune LTE, getting test interface... interface not found
    Switching to flash mode... OK
    Reading phone boot version... 0.FF
    Reading flash id... ST-M30L0R8000B0
    Phone group: A630,E1,E37x,E39x,E55x,L6,U6,V3,V190,V330,V53x,V54x,V55x,V62x,V635,V80
    Hardware IMEI: 35918XXXXX
    Security area saved to "S Blank Neptune LTE 359180005550824 (3).pds"
    Writing section0 done
    Turning phone off... OK
    Searching for phone... could not get USB descriptor

Dodano po 1 [minuty]:

Czy moze ten telefon wymaga rsa??
  • REKLAMA
  • #5 3412102
    jacek528
    Poziom 23  
    Ocena: 135
    Mustangoo napisał:

Security area saved to "S Blank Neptune LTE 35918000xxxxxx (3).pds"

Wyedytuj imei :) podawanie IMEIa jest nie zgodne z regulaminem forum
  • #6 3412166
    Mustangoo
    Poziom 21  
    No spoko, ale mozna tak? I po co?

Dodano po 1 [godziny] 11 [minuty]:

A taki pomysl mi przyszedl do glowy, bo jak mowilem wczesniej ten telefon wygladal na kombinowany. Co jesli to byl L6i, a ja go potraktowalem jak L6?? Czy to moglbyc powod do uwalenia softu?
REKLAMA