logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UFS - LG GSM nie bootuje telefonów 2G, problem z HWK Killer i KZF

KamBys 07 Sty 2007 12:44 1457 7
REKLAMA
  • #1 3416647
    KamBys
    Poziom 23  
    Ocena: 39
    mam problem z lg 2g, nie program nie bootuje telefonow, tak samo mam w kzf.
    używam hwk killera. s[prawdzałem na różnych kompach, na suite 3.01 i 0.02. przedtem oczywiście takich problemów nie miałem
    kable są sprawne, sprzętowo ufs też - nie ma problemów na usb-smarcie na tym samym kablu do s/e
    jaka może być tego przyczyna?
  • REKLAMA
  • #2 3416922
    dn666
    Poziom 13  
    A inne telefony bootuje tzn. jakieś nokie dct-4? Bo ja mam podobny problem ale chyba formatowanie dysku pomoże, bo to pewnie wina jakiegoś wirusa. Mi nie bootuje nawet 7360 [dtc-4]. Używam hwk trial 3.03 i innych fonów też nie bootuje np. n70 [bb5] pokazuje mi tylko rap3g error.
  • REKLAMA
  • #3 3417022
    rainernix
    Poziom 11  
    A robiłeś downgrade firmware w UFS do wersji 2.5 za pomoca ufs3tools
    a następnie upgrade do 2.6 za pomocą najnowszej wersji UFS_DCTxBB5?

To pomaga.
  • REKLAMA
  • #4 3417043
    nc22
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    lol poprostu lg musisz ustawic mu speeda bootowania sprawdz na kazdej ;]
  • #5 3417045
    KamBys
    Poziom 23  
    box repair robiłem update. ufsem nie mogłem bo nie mam pliku do aktualizacji, a support mi się skończył
  • REKLAMA
  • #7 3417774
    KamBys
    Poziom 23  
    nc22,
    LOL, nie jestem zielony!

rainernix, jutro sprawdzę i dam znać czy pomogło :)

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku możliwości bootowania telefonów LG 2G przy użyciu programatora HWK Killer oraz oprogramowania UFS, również w KZF. Użytkownik potwierdził sprawność kabli i sprzętu UFS, który działa poprawnie z innymi telefonami (np. Sony Ericsson na USB-Smart). W odpowiedziach zasugerowano wykonanie downgrade firmware UFS do wersji 2.5 za pomocą ufs3tools, a następnie upgrade do 2.6 przy użyciu UFS_DCTxBB5, co miało pomóc w podobnych przypadkach. Inna sugestia dotyczyła ustawienia prędkości bootowania LG. Próby aktualizacji box repair nie przyniosły efektu, a wsparcie techniczne dla urządzenia wygasło. Jeden z użytkowników wskazał na możliwą infekcję wirusową jako przyczynę problemów z bootowaniem innych modeli (np. Nokia 7360 DCT-4). Ostatecznie zmiana firmware na 2.6.7 nie rozwiązała problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA