logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Montaż alarmu Magicar w VW Polo 1.9 SDI 1997 – praktyczne wskazówki i schematy

GrzegorzK2 07 Sty 2007 19:36 1758 10
  • #1 3418522
    GrzegorzK2
    Poziom 11  
    Proszę o jakieś praktyczne wskazówki odnośnie samochodu vw polo sdi 1.9 97 rok
  • #2 3418574
    xwit
    Poziom 33  
    Ocena: 212
    Ja ci mogę dać co do alarmu. :D :D A czytałeś forum?A tak wogóle to czego od nas oczekujesz?Bo napisałeś trochę enigmatycznie. :?:
  • #4 3424081
    andrzejluczuk
    Poziom 18  
    Ocena: 30
    Ciekawe czy bedziesz mial szczescie i trafi Ci sie sztuka wolna od wad....? Powodzenia
  • #5 3426237
    GrzegorzK2
    Poziom 11  
    Dzięki za poważne i mniej poważne rady. nie było mnie dośc długo w domu i się nie odzywałem.

Mam kilka bardziej szczegółowych pytań.

Mam polo 1.9 sdi 97 rok - montuje magicara.
    podstawowy problem to: co to są czujniki drzwiowe czy to na tej samej zasadzie jak tylna klapa - do lampki oświetleniowej?

I jeszcze jedno - odcięcie elektrozaworu pompy paliwowej jaki to kabel.

Odnośnie magicara - kupiłem go na alegro bo dużo ludzi go kupowało. Może macie racje, ale mam nadzieje że nie będzie wadliwy, poza tym podłanczam to pierwszy raz jak zepsuje to nie będzie mi szkoda, ale myśle że pomożecie i będzie ok.

Podajcie najbardziej odpowiednie miejsce do zamontowania centralki alarmu i od czego zacząć najlepiej.

Byłbym wdzięczny również za schemat instalacji do mojego polo.
    pozdrawiam
  • #6 3426385
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6168
    Post był raportowany.
    Przeniosłem z: Zabezpieczenia i Alarmy
  • #7 3426409
    GrzegorzK2
    Poziom 11  
    Jeszcze jedno pytanie centralny zame sterowany jest plusem w tym roczniu?
  • #8 3434954
    GrzegorzK2
    Poziom 11  
    Zamontowałem alarm!!
    Wszystko działa, mam tylko jedno pytanie, czemu przy wyłączonym alarmie dioda nie przestaje migać?
    Alarm załanczając się daje sygnał trzyktptny syreny. Instrukcja mówi że tak nie powinno być
    Prosze o wyjaśnienie
  • #9 3435026
    WoŹnY
    Poziom 28  
    Ocena: 148
    Miga, bo centralka odlicza 30s do uzbrojenia się w przypadku, gdy drzwi nie zostaną otwarte. Otwórz z pilota i uchyl drzwi, czy wtedy też miga? Co do wad Magicarów to montowałem dwa. Jeden sobie inny koleżance obydwa wolne od wad. Mój już ponad 2 lata śmiga aż miło i nawet bateryjki jeszcze nie wyczerpałem, a auto uzbrajam często. Pozdrawiam
  • #10 3437923
    GrzegorzK2
    Poziom 11  
    Wielkie dzięki, Analizujac to wszystko chyba żle podpiołem czujniki drzwiowe czyli przewody do lampki oświetlenia, podpiołem plus od alarmu do kabla brązowo żółtego lampki oświetlenia, a lampka sterowana jest minusem, jedno tylko pytanie, czy ten brązowo żółty kabel to masa, bo po załączeniu lampki pojawia się na nim 12V czy tak powinno być? ZZastosowałem też diody na podłączeniu czujników drzwiowych, sięc poszczególne obwody nie powinny kolidować z sobą, tak więc chyba to wina tylko tego plusa zamias minusa. Czy dobrze dedukuje?

Dodano po 2 [minuty]:

Jest jeszcze jedna opcja, podłączenie plusa i minusa do lampki, lecz instrukcja montażu do polo mówi tylko o jednym w schemacie do polo na temat montowanie alarmu też pisze tylko o tym brązowo żółtym przewodzie. poradzcie proszę...
  • #11 3441628
    GrzegorzK2
    Poziom 11  
    Wszystko już w porządku, zrobiłem jeden mały błąd ale teraz jest juź ok. Jak ktoś ma jakies pytanie piszcie śmiało na maila jestem życzliwy - oczywiście nie jestem ekspertem ale w polo sdi 1.9 97 rok mogę podłączyć z zamkniętymi oczami.
    Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie sęsowne porady.
    zakańczam temat.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy montażu alarmu Magicar w samochodzie VW Polo 1.9 SDI z 1997 roku. Użytkownik poszukiwał praktycznych wskazówek oraz schematów instalacji alarmu. Poruszono kwestie podłączenia czujników drzwiowych, które działają na zasadzie podobnej do czujnika tylnej klapy sterującego lampką oświetleniową. Wskazano, że czujniki drzwiowe powinny być podłączone do masy (minusa), a nie do plusa, co było przyczyną problemów z migającą diodą alarmu. Omówiono również odcięcie elektrozaworu pompy paliwowej oraz pytanie o sposób sterowania centralnym zamkiem (czy jest sterowany plusem). Użytkownik otrzymał link do schematu podłączeń na forum elektroda.pl. Po poprawnym podłączeniu czujników i zastosowaniu diod zabezpieczających obwody, alarm działał prawidłowo, a miganie diody po wyłączeniu alarmu wynikało z odliczania czasu do uzbrojenia systemu. Użytkownik zamontował centralkę alarmu w odpowiednim miejscu i potwierdził poprawność instalacji, kończąc temat z podziękowaniami za pomoc.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA