logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dioda miga po wyłączeniu alarmu Magicar w Polo Classic 1.9 SDI - co robić?

GrzegorzK2 11 Sty 2007 20:48 1017 3
REKLAMA
  • #1 3435017
    GrzegorzK2
    Poziom 11  
    Witam wszystkich.

Mam jedno pytanie - założyłem alarm alarm załącza sie i wyłacza można powiedziec ze wszystko jest ok. poza jedynym - po wyłączeniu alarmu dioda nadal miga, podłączyłem czujniok drzwiowy do plusa - bo tak pisało w instrukcji, minus został wolny - czy to może byc powód. Zastanawia mnie też wakt, że syrena przy wyłączeniu i załączeniu pika cztery razy.

Prosze o jakieś porady.
  • REKLAMA
  • #2 3435774
    tytus_r
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    w niektórych alarmach wielokrotne pikanie syreny oraz świecenie (miganie) informuje o nie załączonych strefach ochronnych np. czujki ruchu, czujka otwarcia pokrywy silnika itp. sprawdz czy w instrukcji niema nic na ten temat napisane, ewentualnie wine może ponosić zle połączenie jednej z czujek. Najlepiej przeanalizuj jeszcze raz połączenia.
  • REKLAMA
  • #3 3435836
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6508
    GrzegorzK2 napisał:
    podłączyłem czujniok drzwiowy do plusa - bo tak pisało w instrukcji, minus został wolny - czy to może byc powód
    Do plusa czego? Lampka oświetlenia wnętrza jest sterowana z masy ("-").
  • #4 3441617
    GrzegorzK2
    Poziom 11  
    Witam jeszcze raz.
    Alarm już działa poprawnie, to nie jest jednak taka tródna sprawa oczywiście jeśli chodzi o samochody o podobne jlasie i rocznikujak moje polo, z innymi markami i nowszymi modelami pewnie jest większy problem. Mnie najwięcej problemu sprawił przekażnik odcięcia zapłonu - dla mnie przynajmniej rozrysowanie tego podłączenia było bardzo nie jasne tak że podłączyłem żle plus po stacyjce źle i to cały błąd. Teraz działa wszystko Ok.
    dzięki tym którzy udzielali mi sęsownych porad.
    pozdrawiam i zakańczam temat
REKLAMA