logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki Router polecacie? Prosty i dobry. Podział Neostrady.

glodny20 08 Sty 2007 09:28 1643 1
REKLAMA
  • #1 3420268
    glodny20
    Poziom 11  
    Witam wszystkich.
    Mam problem z wyborem prostego i dobrego routera do podziału Neostrady w sieci w biurze. Ma to wyglądać tak, że w biurze będzie podłączona Neostrada a komputery to 2 laptopy, które będą się łączyć za pośrednictwem WiFi. Pomieszczenie jest niewielkie lecz za ścianą jest drugie biuro i tam będzie stał komputer stacjonarny, który będzie łączył się po LAN. Czyli w sumie prosta sprawa ale proszę o poradę jaki router wybrać. Chodzi o to aby był w miarę nie drogi i łatwy w konfiguracji. W swojej sieci posiadam Asmax AR-804gu i sprawdza się wyśmienicie przy 12 osobach na rydyjku :) więc jak sądzę nie byłby to zły wybór. Z drugiej strony ktoś kiedyś polecił mi Linksysa WAG200G.
    Może ktoś doradzi mi coś innego. W sumie najbardziej interesuje mnie zabezpieczenie tej sieci ponieważ biuro jest w budynku gdzie są same biura i nie chciał bym aby ktoś obcy korzystał z NEO np. przez WiFi ze swojego laptopa np. piętro wyżej.
  • REKLAMA
  • #2 3421081
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 846
    Zabezpieczenia są praktycznie takie same w większości sprzętów - WPA/WPA2, kontrola MAC'ów.

Jeśli trochę wyższa cena nie będzie problemem to popatrz na routery Draytek Vigor.
REKLAMA