logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic NV-J35HQ-problem z wprowadzeniem programów

Ramir 1 08 Sty 2007 10:35 2708 7
REKLAMA
  • #1 3420398
    Ramir 1
    Poziom 11  
    Niedawno od rodziny dostałem starego Panasonica NV-J35HQ. Chciałbym go jeszcze wykorzystać ale mam problem.Podłączyłem go przy użyciu kabla audio/video in/out (4 kabelki z magnetowidu) z telewizorem,(druga końcówka kabla do tel. jest szeroka, nazywa się chyba smart).Z oglądaniem nie mażadnego problemu po przełączeniu telewizora na AV.
    Nie mogę natomiast wprowadzić do magnetowidu kanałów z telewizji(kablówki).Podobno podłączony jest dobrze, ale nie mam instrukcji obsługi i nie wiem jak te kanały wprowadzić do magnetowidu.Czy mógłby pomóc mi ktoś kto już miał stycznośc z tego typu sprzętem?
  • REKLAMA
  • #2 3421165
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2310
    Antena jest podłączona do magnetowidu?
  • REKLAMA
  • #3 3424088
    Ramir 1
    Poziom 11  
    Tak, antene podłączyłem do magnetowidu a magnetowid kablem z TV.Wcześniej łączyłem magnetowid z nagrywarką dvd, ale też był podobny problem więc dvd całkowicie na razie odłączyłem.
  • #4 3424513
    mobor
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    a zaprogramowales sobie tuner w magnetowidzie na kanały w TWOJEJ kablowce ? Sprawdz jeszcze z tyłu czy przelaczniki sa dobrze poustawiane (PAL BG itp)
  • REKLAMA
  • #5 3424853
    Ramir 1
    Poziom 11  
    Przełączniki raczej są dobrze ustawione,natomiast z zaprogramowaniem mam problem ponieważ nie dysponuje instrukcją, a jest to dość stary model i nie mam pojęcia jak sie programuje.Magnetowid który miałem wcześniej wyświetlał menu na ekranie tv i sam wyszukiwał stacji po naciśnięciu jednego przycisku
  • #6 3428288
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2310
    Nacisnij preset potem next powinien sam wyszukiwać.A tak apropos to na forum jest pewnie instrukcja obsługi do tego VCR lub podobnego.
  • #7 3428378
    amel
    Poziom 11  
    Przełącznik A/V w VCR jest w gniazdku cinch. Trzeba wyjąć wtyczki z AUDIO/VIDEO IN.
  • REKLAMA
  • #8 3432223
    Ramir 1
    Poziom 11  
    Naciskałem preset i next, ale nie było rezultatu ze względu na przełącznik AV.Nie wiedziałem po prostu że należy odłączyć wtyczki z Audio/Video In.
    Dziękuje za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz magnetowidu Panasonic NV-J35HQ podłączył urządzenie do telewizora za pomocą kabla audio/video (4 kable) oraz antenę do magnetowidu, aby nagrywać kanały z telewizji kablowej. Problem polegał na braku możliwości zaprogramowania kanałów w tunerze magnetowidu, co wynikało z braku instrukcji obsługi i nieznajomości procedury programowania. Użytkownik został poinformowany, że do automatycznego wyszukiwania kanałów należy nacisnąć przycisk "preset", a następnie "next". Ważne było również odłączenie wtyczek z gniazda AUDIO/VIDEO IN, ponieważ przełącznik A/V w magnetowidzie musi być ustawiony na antenę, aby tuner mógł skanować kanały. Po zastosowaniu tych wskazówek problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA