logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego odtwarzacz nie widzi danych na płycie DVD+R? Różnice DVD+R i DVD-R

kiss39 08 Sty 2007 16:20 2007 8
REKLAMA
  • #1 3421466
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 636
    witam
    Po na graniu na płyte DVD+R danych i u mieszczeniu płyty DVD+R w innym otwarzaczu Otwarzacz nie widzi danych na płycie DVD+R.

Czy moze to byc przyczyna płyt z roznymi symbolami mam na mysli plusy(DVD+R)lub minusy (DVD-R)
  • REKLAMA
  • #2 3422309
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Proszę podać oznaczenie odtwarzacza.
  • #3 3422409
    kiss39
    Poziom 39  
    LG 4163B <--- nagrywajacy

Dodano po 1 [godziny] 9 [minuty]:

LG 4163B DVD RW nagrywajacy
  • REKLAMA
  • #4 3422608
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    kiss39 napisał:
    i u mieszczeniu płyty DVD+R w innym otwarzaczu

Pytałem o to urządzenie.
  • #5 3423055
    kiss39
    Poziom 39  
    własnie zadałem taki post czy jest to mozliwe zeby ktos w innym odtwarzaczu nie widział danych . Jak u mnie było wszystko ok inaczej bym tego komus nie przekazywał pustego nosnika dvd. O numerze innego odtwarzacze na razie niz nie wiem.
  • REKLAMA
  • #6 3423429
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    kiss39 napisał:
    O numerze innego odtwarzacze na razie niz nie wiem.

1. Nie numerze a oznaczeniu;
    2. To proszę się dowiedzieć;
  • REKLAMA
  • #7 3423635
    kiss39
    Poziom 39  
    nie stety chyba nie dam rady sprawdzic jakie sa dane drugiego odtwarzaca dvd. Poniewaz komputer cały jest na gwaracji i sa nikłe szanse by ktos sie brał za otwieranie.

Powiem tylko tyle ze jest to typ nagrywarki LG. Wiec szukam w necie moze znajde cos na temn temat .
  • #8 3423657
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    kiss39 napisał:
    komputer cały jest na gwaracji i sa nikłe szanse by ktos sie brał za otwieranie.

1. Prosze zajrzeć do menadżera urządzeń;
    2. Proszę zainstalowac ten program;
  • #9 3425427
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Jeśli Kolega używa Nero, w jest tam, a przynajmniej czasem jest, takie narzędzie jak: Nero Info Tool, tam można się dowiedzieć dużo rzeczy o obsługiwanych formatach i płytach przez napędy, choć ja w swoim slimie miałem takie zdarzenie, że pisało w NIT że nie obsługuje dvd-r, dvd-rw, a czytał je bez problemów. Ale na pewno da się sprawdzić jaki model i wersję firmware'a ma zainstalowaną, choć to i w biosie da się czasem odczytać...lub tam gdzie wskazał jankolo

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy sytuacji, gdy dane nagrane na płycie DVD+R nie są widoczne w innym odtwarzaczu DVD. Dyskusja wskazuje na konieczność poznania dokładnego modelu odtwarzacza, który nie odczytuje płyty, aby ustalić przyczynę problemu. Użytkownik posiada nagrywarkę LG 4163B DVD RW, na której nagrał dane. Wskazano, że różnice między formatami DVD+R i DVD-R mogą wpływać na kompatybilność odczytu, jednak problem może wynikać także z obsługi formatów przez konkretny model odtwarzacza lub wersji firmware. Zalecane jest użycie narzędzi diagnostycznych, takich jak Nero Info Tool, do sprawdzenia obsługiwanych formatów i wersji firmware napędu. Wskazano również na możliwość sprawdzenia informacji o napędzie w menadżerze urządzeń lub BIOS-ie. Brak możliwości sprawdzenia modelu drugiego odtwarzacza utrudnia diagnozę, ale problem może wynikać z niekompatybilności formatów DVD+R i DVD-R między różnymi urządzeniami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA