logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polar GRACJA, przeskakuje o 1 ząbek, pierze w miejscu.

Marek Warchałowski 08 Sty 2007 17:59 1224 5
REKLAMA
  • #1 3421916
    Marek Warchałowski
    Poziom 2  
    Ja osobiście mam Trochę inny problem z taką pralką. Jak zaczęła się zacinać wyczyściłem mechanizm żegarowy. Pralka ruszyła, ale przeskakuje o jeden ząbek ipierze w miejscu. Bęben obraca się w prawo i w lewo. Ręcznie przesuwając , gdy dojdzie się do pierwszego wypuszczania wody(chyba 4 ząbki na programatorze), to dalej działa bez zarzutu. To samo jest napraniu w programach specjalnych. Grzeje wodę ok. Gdzie szukać?
  • REKLAMA
  • #2 3422112
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1624
    Witam
    Regulator temp na zero i zobacz czy pralka przejdzie cały cykl.
  • REKLAMA
  • #3 3422131
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Podejrzewam że czujnik temperatury jest niesprawny lub urwana jest kapilara czujnika należ to sprawdzić.Należy też sprawdić czy dźwignia przekaźnika blokady znajduje się we widełkach Powodzenia .

Dodano po 7 [sekundy]:

Podejrzewam że czujnik temperatury jest niesprawny lub urwana jest kapilara czujnika należy to sprawdzić.Należy też sprawdić czy dźwignia przekaźnika blokady znajduje się we widełkach Powodzenia .
  • REKLAMA
  • #4 3422153
    Marek Warchałowski
    Poziom 2  
    Prałem przy wyłączonym termostacie Też nie przechodził dalej.Ale czujnika nie sprawdzałem. Już pędzę. Wielkie dzięki.
  • REKLAMA
  • #5 3425791
    Marek Warchałowski
    Poziom 2  
    Sprawdziłem. Kapilara jest cała. Dzisiaj sprawdzę czujnik. Nie miałem miernika.
  • #6 3426994
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    To czyszczenie "mechanizmu zegarowego" nie wyszło prog. na dobrze( cuś jest nie tak).Sprawdź czy bolec który wchodzi we widełki dźwigni przekaźnika blokującego jest na swoim miejscu i czy ta plastikowa dźwignia porusza się luźno góra dół oraz czy po przeciwnej stronie dźwigni znajduje się sprężynka która powinna podnosić tą dźwignie .Powodzenia.
REKLAMA