Witam!
Mam taki monitor, który po włączeniu (bez podłączonego kabla sygnałowego) wyświetla komunikat "Brak sygnału - sprawdź kabel sygnałowy"
więc niby działa.... ale
po podłączeniu do komputera słychać głośniejsze cykanie w okolicach przetwornicy, dioda przy włączniku w monitorze miga na zielono, i ekran czarny...
Sprawdzałem w serwisówce, w opisach troubleshooting jest akurat o tym cykaniu - do wymiany IC601
wsadziłem nowy DP704C
elektrolity wyglądają ok, chociaż tak przy okaji pare ważniejszych w obwodzie wtórnym zmieniłem
sprawdziłem D601,IC602,IC605,D606,D607,D605,Q402
więcej nie mam pomysłów
możliwe żeby to cykanie było z T601 ? czy jest coś jeszcze do sprawdzenia
a jeśli rzeczywiście jest do wymiany to gdzie mogę szukać przynajmniej zamienników tego EER3435,AN17L ?
troche ciężko to napisałem ale cóż... nie mam talentu do tłumaczenia
z góry dzięki za pomoc
Mam taki monitor, który po włączeniu (bez podłączonego kabla sygnałowego) wyświetla komunikat "Brak sygnału - sprawdź kabel sygnałowy"
więc niby działa.... ale
po podłączeniu do komputera słychać głośniejsze cykanie w okolicach przetwornicy, dioda przy włączniku w monitorze miga na zielono, i ekran czarny...
Sprawdzałem w serwisówce, w opisach troubleshooting jest akurat o tym cykaniu - do wymiany IC601
wsadziłem nowy DP704C
elektrolity wyglądają ok, chociaż tak przy okaji pare ważniejszych w obwodzie wtórnym zmieniłem
sprawdziłem D601,IC602,IC605,D606,D607,D605,Q402
więcej nie mam pomysłów
możliwe żeby to cykanie było z T601 ? czy jest coś jeszcze do sprawdzenia
a jeśli rzeczywiście jest do wymiany to gdzie mogę szukać przynajmniej zamienników tego EER3435,AN17L ?
troche ciężko to napisałem ale cóż... nie mam talentu do tłumaczenia
z góry dzięki za pomoc