logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyjąć radio BMW BUSINESS RDS z deski rozdzielczej w E39 z 1997 roku?

mos5 10 Sty 2007 01:36 3194 8
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 3412232
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    Spróbuj wyjąc gałke od głosu. Płaski śrubokret i powinieneś mieć je wyciągniete.

Ja musiałem wydzierać pół dechy bo było jeszcze przykręcone z tyłu :(
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 3428141
    hamann
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    o ile mi wiadomo do takiego typu radii były specjalne widełki serwisowe.NIemam pewnosc ,ale popytaj o to w serwisie.
  • REKLAMA
  • #5 3428176
    TYTUS...
    Poziom 32  
    Ocena: 144
    A czasem po wyjeciu gałki nie masz otworu po dnią w który mósisz włożyc płaski srubokret i przekrecic delikatnie by pósciły blokady????
  • #6 3428326
    genek75
    Poziom 20  
    Ocena: 92
    Aby wyjąć panel (wyświetlacz) należy zrobić dokładnie tak jak opisał TYTUS...
  • #7 3428344
    genek75
    Poziom 20  
    Ocena: 92
    Po wyjęciu gałki powinieniś widzieć otwór z gwiazdką.
    Włóż tam TORKS-a lub płaski śrubokręt i przekręć
    Powinno wyjść.
  • #9 4559078
    michal cwojda
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    witam panow
    po wyjeciu galki jest tam mala srubka delikatnie przekrecic i wyswietlacz wyskakuje pozniej sa 2 srubki od radyjka po lewej i prawej:D

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobu demontażu radia BMW BUSINESS RDS z deski rozdzielczej w modelu BMW E39 z 1997 roku. Radio jest typu "wysokiego", z kasetą na górze i tunerem na dole. Zalecane jest najpierw zdjęcie gałki od głośności za pomocą płaskiego śrubokręta. Po jej wyjęciu powinien pojawić się otwór z blokadą, w który należy włożyć płaski śrubokręt lub klucz TORX i delikatnie przekręcić, aby zwolnić blokady panelu wyświetlacza. Po zdjęciu panelu wyświetlacza dostępne są dwie śruby mocujące radio po lewej i prawej stronie, które należy odkręcić, aby wyjąć całe radio. Wskazano również, że do tego typu radia mogą istnieć specjalne widełki serwisowe ułatwiające demontaż, które można uzyskać w serwisie BMW.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA