logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ożywić Siemens CF62 V21 po nieudanym zdjęciu simlocka SST6.50 Cracked?

DJF1 15 Sty 2007 13:54 1481 12
REKLAMA
  • #1 3448914
    DJF1
    Poziom 22  
    Ocena: 105
    Panowie sciagalem juz z niejednego takiego telefonu simloca,TP SST i za kazdym razem simloc zszedl bez problemu a tu niespodzianka.Akurat los chcial ze tym razem zdejmowalem SST6.50 Craked bo pomyslalem sobie ze przestestuje ta wersje,wczesniej uzywalem SST 5.31.PO zdjeciu simloca na wyswietlaczu komunikat ''Wrong software'',nie pomogla funkcja repair wiec postanowilem wgrac mu na nowo soft o tej samej wersji,niestety po tej czynnosci telefon sie juz wogole nie wlancza tylko slynne bzzzzzzzz.Nie znalazlem na elce odpowiedzi dokladnie co mam zrobic zeby telefon ozyl,a to co znalzlem to niestety w tym przypadku nie skutkuje.Panowie co zrobic lub jaki moze inny soft wgrac zeby go ozywic bo juz wgrywalem full soft naprawczy fereia i tez nie pomoglo,dalej dzwiek bzzzzz.
  • REKLAMA
  • #3 3450124
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2085
    Standardowo to FF+eeprom+naprawa imei i telefon powinien działać, jeżeli takie zabiegi nic mu nie pomagają to pewnie dopiero doktor martech go uleczy w ciągu 20min.
    pozdr
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 3454237
    hard
    Poziom 24  
    Ocena: 18
    DJF1 napisał:
    A co z epromem do tej wersji softu bo nie mam eproma i nie wiem czy trzeba go wgrac czy nie.

Jak kolega Ci podesłał FULL FLASHA to juz tam jest zawarty eprom i nie trzeba nic dogrywać .Musisz tylko Jokerem zrobić po fleszowaniu Recalc All Keys jak napisano wyżej.

Nie wolno używać SST6.50 bo jest zje.... .Ostatnia działająca to 5.32
    Joker jest jednak lepszy :D

Nowsza wersja full flash i eprom pod Jokera
    http://rapidshare.com/files/12127119/CF62_v24_PL.rar
  • REKLAMA
  • #8 3454404
    DJF1
    Poziom 22  
    Ocena: 105
    Treaz juz wiem ze jest zje... ta wersja SST,zaluje ze nie poszukalem swojej starej wersji ktora robilem do tej pory SST5.31,nigdy nie mialem problemu ze zdjeciem simloca przy pomocy tej wersji.Sprubuje zrobic tym co mowicie i napisze o efektach.

Dodano po 4 [minuty]:

Zapomnialem zapytac jeszcze o jedna sprawe,czy ten soft ktory podal ADRIAN152 wgyrwa sie SST czy freira bo z tego co widze to zajmuje 16MB i ten plik o tym rozmiarze wgyrwalem zawsze SST
  • Pomocny post
    #9 3454467
    hard
    Poziom 24  
    DJF1 napisał:
    Treaz juz wiem ze jest zje... ta wersja SST,zaluje ze nie poszukalem swojej starej wersji ktora robilem do tej pory SST5.31,nigdy nie mialem problemu ze zdjeciem simloca przy pomocy tej wersji.Sprubuje zrobic tym co mowicie i napisze o efektach.

Dodano po 4 [minuty]:

Zapomnialem zapytac jeszcze o jedna sprawe,czy ten soft ktory podal ADRIAN152 wgyrwa sie SST czy freira bo z tego co widze to zajmuje 16MB i ten plik o tym rozmiarze wgyrwalem zawsze SST

Zobacz na ścieżke do pliku Siemens/sst_flashes/Cf62_V07_lg4_fullflash.rar
    chyba jasne :D

Wgraj Jokerem ten co wrzuciłem na Rapida jest sprawdzony ,sam go zgrywałem
  • #12 3457767
    hard
    Poziom 24  
    DJF1 napisał:
    Problem rozwiazany,po prostu za gleboko ciolem i przeciolem jedna sciezke od karty sim,wziolem olowek i delikatnie polanczylem sciezki grafitem i dziala.Dziekuje ci za pomoc hard,Twoj soft pomogl i telefon odpalil

Podejrzewałem za głebokie cięcie ale zmyliło mnie to że działa na kartach z Plusa.
  • #13 3517732
    Cedar
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    3 godziny szukalem dzialajacego softu - i postawilem w koncu cf'a (bzz) :) szacuneczek Hard :)

Podsumowanie tematu

✨ Po nieudanym zdjęciu simlocka w telefonie Siemens CF62 za pomocą SST6.50 Cracked pojawił się komunikat "Wrong software", a następnie telefon przestał się włączać, wydając dźwięk "bzzzzz". Próby wgrania pełnego softu naprawczego Fereia nie przyniosły efektu. Zalecane było użycie pełnego flasha zawierającego eeprom oraz wykonanie procedury Jokerem z funkcją Recalc All Keys, gdyż wersja SST6.50 jest uszkodzona i niezalecana. Sprawdzony soft CF62_V07_lg4_fullflash oraz nowsza wersja CF62_v24_PL zawierają eeprom i umożliwiają przywrócenie telefonu do działania. Po wgraniu softu i wykonaniu procedury Jokerem telefon zaczął działać, jednak nie czytał karty SIM poza kartą sieci Plus GSM. Problem okazał się uszkodzeniem ścieżki od karty SIM, którą naprawiono grafitem. Ostatecznie telefon został przywrócony do pełnej funkcjonalności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA