logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens C65 – telefon wyłącza się przy dotyku i wibracji, niestabilne zasilanie

JacekRusi 10 Sty 2007 18:33 1399 9
REKLAMA
  • #1 3430311
    JacekRusi
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    Witam

Mam problem w takim telefonie jak wyżej wymieniłem czyli wyłącza się czasem (dosyć często jak go dotykam) gdy wibruje to się wyłącza od razu a czasem jak sie dzwoni do niego to jest dobrze nie wyłącza sie ale i odwrotnie tez ale i tez w tym sie potrafi wyłączyć wiec czekam na pomoc i dziękuję Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3430330
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    Na początek wygrzej go HA następnie wykąp i powinno to pomóc. Jeżeli nic się nie zmieni to najlepszym wyjściem będzie wymiana płyty gównej którą można kupić na allegro za 50zł. trzeba tylko wgrać soft i będziesz miał telefon jak nowy. W nich często padają te badziwne płyty i stąd takie objawy.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 3432892
    JacekRusi
    Poziom 17  
    HA - To procesro tak? i czy mozna wygrzać go suszarką??
  • #4 3432906
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    HA to jest właśnie sprzęt który służy do grzania. Ale procesor możesz wygrzać np. suszarką, lub włożyć na 3 zdrowaśki do piekarnika.
    A tak na poważnie to idź z tym telefonem do serwisu/komisu bo sam nic nie zdziałasz.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 3432911
    bielas75
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    HA-to hot air (gorące powietrze) a robi sie to specjalną lutownicą ,wygrzewa sie układy na płycie w temp. 300-350 stopni tak wiec suszarką tego nie zrobisz -pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 3432977
    JacekRusi
    Poziom 17  
    a gdzie kupic cos takiego bo to sie przydajie?? (Hot air-HA)

Dodano po 1 [minuty]:

a ja serwis mam w domku wczoraj naprawiałem 5 telefonow
  • #7 3433013
    bielas75
    Poziom 17  
    ogólnie jest dostępne np. www.allegro.pl
  • #8 3433027
    JacekRusi
    Poziom 17  
    to ostatnie pytanie wasz patent na kompanie w czym??
  • Pomocny post
    #9 3433038
    bielas75
    Poziom 17  
    wanienka ultradzwiekowa i płyn cleanser .
    P.S. -zycze powodzenia w serwisowaniu
  • #10 3433041
    JacekRusi
    Poziom 17  
    oki dzieki chcesz naleza ci sie punkty zamykam temat

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens C65 wykazuje problem z samoczynnym wyłączaniem się podczas dotyku i wibracji, co wskazuje na niestabilne zasilanie lub uszkodzenie płyty głównej. Zalecane jest wygrzanie układów scalonych na płycie głównej za pomocą specjalistycznego sprzętu typu hot air (gorące powietrze) w temperaturze 300-350°C, co może przywrócić stabilność działania. W przypadku braku efektów, sugerowana jest wymiana płyty głównej, którą można nabyć na aukcjach internetowych (np. Allegro) za około 50 zł, po czym należy wgrać odpowiedni soft. Do czyszczenia i konserwacji płyty polecana jest wanienka ultradźwiękowa z płynem cleanser. Suszarka domowa nie jest skutecznym narzędziem do wygrzewania układów. W razie braku doświadczenia, wskazane jest skorzystanie z usług serwisu lub komisu telefonicznego.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA