logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Płyta główna KZM-6120 - bios, windows problem dotyczy daty

Leono 12 Sty 2007 15:36 1883 4
REKLAMA
  • #1 3437629
    Leono
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    Witam bardzo serdecznie. Mam pewien problemik poniewaz chcialbym zatrzymac czas ;) wiem ze to niemozliwe :D ale chodzi o czas w komputerze na plycie glownej KZM-6120 ;) Mam programik, na ktorym pracuje, w wersji ktora chodzi tylko od 1 stycznia 2005 do 1 marca 2005. Chcialbym moc tak zrobic aby data w windowsie 98 i biosie była stała i z tego zakresu tak aby praca na programie była wciąż mozliwa. Po czasie, w ktorym program działa, przestaje i ratuje mnie tylko przeinstalowanie windowsa. Zmiany w biosie i windowsie nie pomagaja. Cos daloby sie w tej kwestii zrobic? ;) Aha, z flashowaniem biosu nie byloby problemow tylko kwestia programatora, musialbym sprawdzic czym robic.

Kazda odpowiedz mile widziana i z gory za kazda bardzo dziekuje. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3437766
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    Spróbuj programu Dkill, był opisany w Chipie z 12.06, podobno cofa na chwilę datę dla wskazanego programu, a następnie przywraca właściwą... niestety jest po niemiecku, ale z kreatorem powinieneś dać radę ;)
  • REKLAMA
  • #3 3438014
    Leono
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    dziekuje za odpowiedz, w najblizszym czasie postaram sie sprawdzic dzialanie tego programu. przyznam sie szczerze ze wiedzialem o istnieniu takich aplikacji lecz chcialem pozegnac sie z problemem az na zawsze przez ustalenie stalej daty chocby w ten sposob aby zmienic date produkcji plyty glownej i wyciagnac baterie aby niczego pc nie pamietal po zresetowaniu. zmieniona data oczywiscie miescilaby sie w przedziale wyzej podanym :) jeszcze raz dzieki i pozdrawiam. inne sposoby rowniez mile widziane
  • REKLAMA
  • #4 3438021
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    A o ile można wiedzieć - co to za program? :)
    PS Nie ma do niego cukierka...?
  • Pomocny post
    #5 3442669
    ALEX626
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    Nie wiem czy to Ci coś pomoże (cofanie daty) albowiem program może podczas uruchamiania zapisywać datę instalacji i tak najczęście robią (w różnych sposobach zapisu np. heksagonalnum i podczas gdy cofniesz datę w PC to się zorientuje :D i wcale nie wystaruje !!!!!!!!!!
    Pij mleko:D

Dodano po 1 [godziny] 11 [minuty]:

A co to za program może coś zaradzimy wspólnie ??:D
REKLAMA