eBonifacy napisał: Popatrz dobrze, Willem programuje. Poszukaj go wśród układów "Firmware HUB/LPC \ SST (FWH)". Niestety wymaga przejściówki, opis wykonania takowej znajdziesz na stronie willema.
Raczej bez wylutowania nie przejdzie, lepiej nawet nie próbuj. Najlepiej wylutować przy pomocy gorącego powietrza lub metodą na żyletkę.
Pozdrawiam.
OK,już wylutowałem (oberwały mi się tylko dwa punkty lutownicze niestety,ale to da się nacynować) właśnie wlutowuję podstawkę,to już na szczęście mam za sobą ,teraz muszę powalczyć z tym programowaniem ,rzeczywiście nie zauważyłem tego HUB/LPC i bardzo dziękuję za podpowiedż,a czy mógłbyś mi może (ponieważ takich flashy jescze nie programowałem czemu służy jumper w przejściówce J1/JP2 i informacja przy tranzystorach Vcc on/off for latch R\C adress...i czy wogóle jest coś na co szczególnie powinienem zwrócić uwagę przy programowaniu tego flasha..??,przy okazji czy programować tym samym plikiem (chodzi mi o format pliku) którym flashujemy bios z dyskietki czy trzeba go dodatkowo przekonwenterować w tej chwili ma on takie rozszerzenie A6580ims.380 (z czego 380 to wersja ale nie ma on generalnie rozszerzenia bin )
-Bardzo byłbym wdzięczny za każdą podpowiedż ,zależy mi na szybkim uruchomieniu drugiego kompa po niestety swojej nieuwadze (bios był nie od tego modelu niestety) ..POZDRAWIAM I DZIĘKUJĘ...