logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala PW 8 (Vidicon Power Wave 8) Reset sprzętowy

biczu1014 12 Sty 2007 23:01 6699 5
  • #1 3439535
    biczu1014
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam

Ostatnio w rece wpadla mi centralka jak w tytule (uzywana). Wszystko bylo ok do czasu gdy przed zmianą kodu uzytkownika nie wcisnąłem przycisku arm po czym alarm bez prośby o kod uzytkownika przeszedl w tryb czuwania. Teraz pomimo znajomosci kodu instalatora nie moge wejsc w tryb programowania poniewaz nawet po odcieciu zasilania na 8 godzin pozostaje tryb czuwania. W instrukcji nic nie ma na temat twardego resetu ale to chyba nie mozliwe zeby nie bylo takiej mozliwosci?? Wiec moje pytanie brzmi jak to zrobic. W centralkach np. DSC robi sie zwore a wszystko dokladnie wytlumaczone w instrukcji instalatora. A do tej centralki szukam tego i szukam i nic nie moge znaleźć w internecie.

Pozdrawiam
  • #2 3440224
    gigi-44
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    http://www.vidicon.pl/baza/upload/files/instrPW8.pdf strona nr 6,na dole w ramce.Co prawda nie wiem jak to będzie jak jest w czuwaniu.
    Załączniki:
    • Power Wave 4-8-16-64 obs.pdf (419.58 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Power Wawe 4-8 inst.pdf (265.58 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 3440847
    biczu1014
    Poziom 11  
    PRobowalem juz... z wszystkimi liniami z mostkowanymi i z przerwana tmp oraz z wszystkim odlaczonym... po prostu sam szyfrator. I tak sie wlacza wokazuje alarm z lini tamper ale dalej jest wlaczony tryb czuwania i nie da sie wejsc w tryb programowania :/
  • #4 3441031
    gigi-44
    Poziom 27  
    Ocena: 99
    Tak wiem że pokazuje alarm ale po podłączeniu jej do zasilania przytrzymaj klawisze program i enter przez 2 sekundy i powinien wejść w tryb instalatora a potem reset programowy adres 620.Spróbuj jeszcze wył sabotaż na klawiaturze przełącznik D daj na OFF, wył zasilanie ,podłącz po chwili i wtedy program i enter.Napisz jeszcze czy centrala była może podzielona na podsystemy?
  • #5 3444587
    biczu1014
    Poziom 11  
    a inne linie podlaczyc czy tez maja wywolywac alarm?? bo narazie wszystko mam odlaczone a chodzily w trybie NC wiec mam alarm z 4 lini (bo byla skonfigurowana tylko na 4) i z tampera. W szyfratorze tamper jest na off. Jak narazie nie udało mi sie wejsc w program instalatora :(

na szyfratorze ciagle mam zapalone A i B ale chyba byla tylko jedna partycja. Zadnych podcentral nie bylo, byl tylko ten jeden szyfrator.

A moze jest jakis domysli kod uzytkownika ktorym bym mogl przejsc spowrotem w tryb gotowosci?? Bo po wlaczeniu tego pierwszy raz wcisnalem program i bez kodu enter i mi weszlo w porogramowanie instalatora. Za drugim razem trzeba bylo juz podac standardowy kod 000000. Moze tez jest jakis domyslny dla uzytkownika?? Bo kodem instalatora z trybu czuwania wyjsc sie nie da :/

Jeszcze zauwazylem taka rzecz ze jak mam zmostkowane 4 linie; rezystor w lini tmp oraz na szyfratorze przelacznik D na ON to po wlaczeniu AC na szyfratorze mam zapalone A B i MAINS a miga BATTERY i po chwili MEMORY. Natomiast gdy mam zmostkowane 4 linie rezystor w lini tmp a na szyfratorze przelacznik D dam na OFF to odrazu po wlaczeniu AC na szyfratorze mam MAINS, MEMORY(odrazu) BATTERY miga tak jak bylo bo jej po prostu nie ma :) i TAMPER :| Wiec jak to jest z tym tamperem w szyfratorze ze jak daje na on to go nie wywoluje a jak na off to go wywoluje??
  • #6 3446664
    biczu1014
    Poziom 11  
    Juz wszystko dziala. Znalazlem angielska instrukcje obslugi i domyslny kod uzytkownika to 123 :) Pozdrawiam i zamieszczam linka do teji nstrukcji http://www.thecrowgroup.com/support-download.asp?family=1

Dziekuje za zainteresowanie, zamieszczam wycinek instrukcji ktory moze sie komus przydac do rozbrojenia alarmu bez znajomosci kodu uzytkownika :)

Cytat:
    What can the installer do when the user forgets its user code ?
    Answer : when the user forget his user code there are several things that the installer can do :
    - If the system is disarmed and direct access to installer mode is enabled then get into installer mode and check the
    code
    - If the system is armed you can use the upload/download software and then disarm , get the code and if needed
    change it.
    - If the system is armed there is a second possibility , in the default configuration the key-switch is enabled , so you
    can simulate a key-switch by adding a 4.7K ohm resistor to the tamper input . This way you can disarm the system
    - Another way to reach installer mode is the “back door “ option . If the installer enabled the back door option then
    you have to open the tamper , power up the system with a tamper opened and press “PROGRAM” than “ENTER”
    and the system enters installer mode
REKLAMA