logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola A925 - komunikat nie można naładować przy podłączeniu ładowarki

Gryfis 13 Sty 2007 01:06 1388 7
  • #1 3439898
    Gryfis
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    witam

tak jak w temacie problem z motorola a 925 gdy podlacze do ladowarki wyskakuje komunikat " nie mozna naladowac". prosze o pomoc

pozdrawiam
  • #2 3439912
    mietekgpz
    Poziom 19  
    Jakiej używasz ładowarki?? Do motek 3G powinna być używana ta 1A. Inaczej albo sie nie ładują, albo ładują tylko wyłączone.

Pzdr
  • #3 3439918
    Gryfis
    Poziom 18  
    orginalna ladowarka 4.4v 1.4A
  • #4 3440210
    domint
    Poziom 25  
    Ocena: 11
    W motce C975 miałem taki problem gdy środkowy pin w złączu systemowym był oberwany.
  • #5 3441036
    Gryfis
    Poziom 18  
    pin srodkowy sprawdzony- wszystko z nim ok.styki czyste. jakies inne sugestie?? moze ktos ma serwisowke do tego modelu??
  • #6 3443879
    1433
    Poziom 24  
    Ocena: 29
    Ja też posiadam ten model i czasem taki komunikat mi wyskakuje, ale jak podłącze jeszcze raz jest dobrze... W zestawie mam 2 ładowarki i jedna z nich częściej taki numer odstawia... podejżewam, że jedna z nich jest troche słabsza, przez co takie dziwne zachowanie.

Pozdrawiam
  • #7 3445879
    Gryfis
    Poziom 18  
    u mnie to nie wina baterii ani ladowarki .podejrzewam ze cos w srodku sie popsulo ale nie mam serwisowki i wtym problem
  • #8 3749873
    daniel500
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Kazda motka a 925 chyba tak ma ale co ciekawe w samochodowej ładowarce formy Forever takich zachowań z restartowaniem czy jedynie samym ładowaniem nie miałem Ponoc problem tkwi w tym że piny nie poruszaja sie swobodnie Dodatkowo nalezy co jakis czas czyscic styki spirytusem np.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z komunikatem "nie można naładować" w telefonie Motorola A925 pojawia się przy podłączeniu ładowarki. Użytkownik stosuje oryginalną ładowarkę 4.4V 1.4A, jednak problem nadal występuje. Możliwe przyczyny to uszkodzenie wewnętrzne telefonu lub problemy z pinami w złączu ładowania. W modelu Motorola C975 podobny problem wynikał z uszkodzonego środkowego pinu, jednak w A925 piny i styki są czyste i sprawne. Inni użytkownicy zauważyli, że komunikat pojawia się sporadycznie i może być związany z różną jakością ładowarek, gdzie słabsza ładowarka powoduje błędy ładowania. Zaleca się regularne czyszczenie styków alkoholem izopropylowym oraz sprawdzenie swobody ruchu pinów w złączu. W samochodowej ładowarce marki Forever problem ten nie występuje, co sugeruje, że problem może leżeć w mechanice złącza lub elektronice telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA