Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

pralka polar "rosa" PMG 565 nie pobiera wody

Wodniczek 13 Jan 2007 10:29 2508 6
    Wodniczek
    Level 14  
    Wiatm
    mam problem z pralką otóż nie pobiera mi wody w ogóle a co najdziwniejsze jest w tym że jak kiedyś odcięło się jej dopływ wody to w ogóle nie działała a teraz nie pobiera wody a mimo to kręci bębnem wykonuje wszystkie czynności z programatora prócz pobierania wody!!!
    staszekf
    Level 33  
    Sprawdź elektrozawory czy wszystkie działają a następnie czy sitko na wejściu doprowadzającym wodę nie jest zabrudzone .Z opisu wygląda mi na to że masz uszkodzony hydrostat lub zanieczyszczona komora hydrostatu. Powodzenia
    Wodniczek
    Level 14  
    mam pytanie elektrozawór od razu jest wałczany po włączeniu prali i czy jest sterowany z programatora, czy przez hydrostat od samego początku bo włączyłem pralkę ale elektrozawór nic nie dał wody do pralki.

i jak sprawdzić hydrostat czy jest dobry tyle tam przewodów i wszystkie prawie idą do programatora
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
  • Helpful post
    staszekf
    Level 33  
    Jeszcze raz:
    1 Przeczyść sitko na wejściu węża wodnego wcześniej go odkręcając
    2.Sprawdź podłączając pod każdy elektrozawór napięcie 230V czy przepuszcza wode
    3. Odłącz wężyk od hydrostatu i razem z komorą wyklej ze zbiornika i solidnie wszystko przeczyść
    4.Jeżeli to nie pomoże to do wymiany hydrostat- styki mogąbyć sklejone.Powodzenia
    Wodniczek
    Level 14  
    zapomniałem napisać że wcześniej sprawdzałem drożność wszystkich filtrów i były oki okazało się że wystarczyło odłączyć na chwile przewód gumowy co dochodzi do hydrostatu

tylko teraz chyba będe musiał wymienić grzałkę bo pralka nie grzeje wody!!!!!!
    staszekf
    Level 33  
    No właśnie grzałka uległa przepaleniu ponieważ komora hydrostatu jest zanieczyszczona lub sam wężyk i hydrostat pozostawał w pozycji pełny (tak jak by była nabrana woda)- pkt.3 mojego poprzedniego postu. Powodzenia.