logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schematy połączeń kabli LOGO 4xx i EASY 815 z PC - gdzie znaleźć?

kill 06 Wrz 2003 08:49 1691 6
REKLAMA
  • #1 318211
    kill
    Poziom 11  
    Witam !!
    Juz sporo czasu szukam schematow kabelkow aby połączyć
    LOGO 4xx czy EASY 815 z pc-tem i bez sukcesu.
    Dzięki za odzef.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 318572
    kill
    Poziom 11  
    Widziałem nie dzisiaj ale i nie problem zobaczyć
    moze nie dzisiaj ale za pare dni.
    Czy to jakaś podpucha czy naprawde tak zle?
  • REKLAMA
  • #4 322195
    bonanza
    Spec od Falowników
    Ocena: 421
    Kabelek do Easy kosztuje coś 200 czy 300 zł, jeśli potrzebujesz do pracy, to chyba warto, a nie robić jakieś wtyczki na poxipolu i zapałkach.
    Chyba, że chcesz go zrobić dla sportu...
  • REKLAMA
  • #5 322659
    kill
    Poziom 11  
    Prawidłowe określenie dla sportu czy edukazji lub zabawy.
    Nie mam prywatnie EASY czy LOGO ale miałbym możliwość się pobawić
    mając kabelek.
  • #6 397091
    bwleklinski1
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    lepiej dla ciebie będzie jak zdecydujesz się na jeden konkretny przekaźnik programowalny i kupisz sobie orginalny kabelek. a tak dla sportu uszkodzić coś za 600PLN to całkiej tani sport
  • #7 2058254
    kings
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    witam . . .
    Mam LOGO Soft Comfort 5.0 - pełna wersja zajmuje około 600 mb. Mam tez kabelek do podłączenia, do tego dwa sterowniki 24L i 230 RLC - czyli po 12 wejsć i 8 wyjsć- oba z wyświetlaczem.
    Program step5 + autoryzacja do siemensa S5 i potrzebny do tego kabelek. oraz program do siemensa S7. wszystkie schematy kabelków, przykładowe programy , ACCON, . . . i wiele innych.
    Kabelek wykonania chałupniczego sprawdzony : )) działa 100 % zrobiony wg schematu : ))
    Jestem otwarty na propozycje.
    Potrzebujesz pomocy PISZ . .kings(małpa)poczta.onet.pl

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania schematów połączeń kabli do programowalnych przekaźników LOGO 4xx oraz EASY 815 z komputerem PC. Użytkownicy wskazują, że oryginalne kable do EASY są dostępne, lecz kosztują około 200-300 zł, co jest uzasadnione przy zastosowaniach profesjonalnych. W przypadku LOGO 4xx schematy i interfejsy są trudniejsze do zdobycia, a samodzielne wykonanie kabla może być problematyczne ze względu na specyfikę złączy. Zalecane jest zakupienie oryginalnego kabla, zwłaszcza przy pracy z urządzeniami wartymi około 600 zł, aby uniknąć uszkodzeń. Jeden z uczestników dyskusji oferuje pomoc i podaje, że samodzielnie wykonał kabel do LOGO Soft Comfort 5.0, który działa w 100% zgodnie ze schematem. Wspomniano także o programach Siemens Step5 i S7 oraz autoryzacji do sterowników S5, co wskazuje na integrację z systemami automatyki przemysłowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA