logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VCR Funai V3EEMK5 - silnik nie kończy cyklu, brak przewijania w obie strony

bzikk 14 Sty 2007 13:23 1581 4
REKLAMA
  • #1 3444885
    bzikk
    Poziom 32  
    Ocena: 63
    Witam.
    Problem jest z ładowaniem funkcji play. Jak załączę play to mechanizm pobiera pięknie taśmę i zaczyna odtwarzać lecz silnik napędzający przełącznik funkcji za wcześniej się wyłącza i nie przekręca w odpowiednie położenie czyli do końca przełącznika funkcji. Objaw jest taki że brak przewijania na podglądzie w prawo jak i w lewo ponieważ działa hamulec ten jak na zdjęciu.
    Proszę o jakąś podpowiedź.

VCR Funai V3EEMK5 - silnik nie kończy cyklu, brak przewijania w obie strony

Już wszystko wiem, u mnie jest inna mechanika jak podaje aswo V-3EE MK5:
    http://sklep.aswo.pl/mechaniki/?wyswietl_mechanike=FUNAI-3&
    I w tym mechanizmie mam problem.

Moderowany przez oldboy:

Scalono dwa posty

• REKLAMA
  • #2 3445439
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    bzikk napisał:
    Już wszystko wiem, u mnie jest inna mechanika jak podaje aswo V-3EE MK5

Twoja wina, w temacie podałeś tylko V-3EE, ja poprawiłem na V3EEMK6 bo takie były na polskim rynku. To przykład jak niedbałość w opisie zmienia całkowicie podejście do usterki.
  • REKLAMA
  • #3 3445478
    bzikk
    Poziom 32  
    Wiem że narobiłem bałaganu i przepraszam za to.
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #4 3447260
    bzikk
    Poziom 32  
    Po długiej walce nie doszedłem dlaczego przy play przełącznik funkcji nie dojeżdża do końca. Przeczyściłem go oglądałem jest jak nówka, płytka pod nim po przemyciu dyktą tak samo. Wszystkie tryby- mechanika sprawdzona. Wziąłem wywaliłem całkowicie ten hamulec zaznaczony na zdjęciu i magnetowid zaczął poprawnie funkcjonować i nie koliduje jak na razie z żadną funkcją.
    Załączniki:
    • VCR Funai V3EEMK5 - silnik nie kończy cyklu, brak przewijania w obie strony bez tytułu.JPG (6.31 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 4090259
    daniel812
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Miałem bardzo podobny problem z mechanizmem - Play 3 sekundy działa i zanik zasilania. Wywaliłem tez ten hamulec i o dziwo działa :)
REKLAMA