logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Antenka magnesowa na dachu – gwizdanie po montażu, prowadzenie kabla, lokalizacja

mateo91 14 Sty 2007 20:12 1277 3
REKLAMA
  • #1 3446467
    mateo91
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Hej mam problemik po zamontowaniu antenki magnestowej cos gwizdze
    Kabel wykluczam wie ktos co o moze byc ;)
    ps. antenka załozona prawie na srodku dachu
    a i jeszcze jedno jak przeprowadzic kabel ;) tak aby nie przeszkadzał i szpecił i ewentualnie gdzie zamontowac antenke :
  • REKLAMA
  • #2 3446479
    yes2mike
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 322
    Gwizdze brak masy i/lub kosmiczny SWR... Antena magnesowa - szczegolnie do CB - nie jest najlepszym rozwiazaniem.

Kabel ? Trzasnij go tylnymi drzwiami...

Prawie robi wielka roznice ;) Postaw ja gdzie indziej (oczywiscie jezeli SWR jest dobry) i sprawdz, czy cos sie zmienilo.
  • REKLAMA
  • #3 3446499
    mateo91
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    heh moze zle mie zrozumiałes ;) chodzi o to ze nie gwiżdże w radiu tylko gdzies tworzy sie jakis tunel powietrzny ;)
  • #4 3446538
    yes2mike
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 322
    Widocznie zle zrozumialem, bo zle zadales pytanie ;)

Jezeli gwizdze antena, to nic poza zmiana jej umiejscowienia nie zrobisz... Chyba, ze przejedziesz sie na dachu i sprawdzisz w ktorym mijejscu gwizdze i wetkniesz tam np. kawalek gabki czy innego dziadostwa.

Moze gwizdac miedzy kablem a dachem. Trzasnij kabel drzwiami z drugiej strony, albo obroc na dachu magnes tak, zeby kabel wychodzil nie z boku, ale np. z tylu lub z przodu.

Ja czasami woze i po 3 anteny magnesowe (nie CB) - zadna nawet nie probowala gwizdnac ;)
REKLAMA