logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CD - Sony CDP-950 (czytnik nie powraca do początku:/ )

piona5 15 Sty 2007 14:41 1821 3
REKLAMA
  • #1 3449094
    piona5
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    WITAM
    Mam problem z odtwarzaczem CD Sony CDP-950 :|
    ---------------

Problem tkwi w czytniku - nagle przestał czytać CD, myśląc, że to wina lasera kupiłem nowy:/ lecz niestety na darmo gdyż zauważyłem, zę po wysunięciu go w skrajne polożenie -wyłączeniu zasilania i ponownym włączeniu, nie powraca do początku... :arrow: w rezultacie wyskakuje NO DISC :cry:
    ---------------
    Dotąd wszystko hulało...:/ jak problem nie tkwi bezpośrednio w czytniku tylko w scalaku sterującym prowadnicą..... TO CO TO MOŻE BYĆ ZA UKŁADZIK:?: , A MOŻE PROBLEM JEST INNY :!::?:
    --------------
    BĘDĘ WDZIĘCZNY ZA JAKĄKOLWIEK RADĘ
    z góry dziękuję.
    Piotr
  • REKLAMA
  • #2 3450707
    jersey69
    Poziom 35  
    Ocena: 114
    Witam !

Na początek switch krańcowego położenia tacki . Później bateria i sprawdzić sled motor . Następnie op-amp (driver) i jego zasilanie . Potem już servoproc i początek schodów .

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3453579
    piona5
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    jersey69 napisał:
    Witam !

Na początek switch krańcowego położenia tacki . Później bateria i sprawdzić sled motor . Następnie op-amp (driver) i jego zasilanie . Potem już servoproc i początek schodów .

pozdrawiam

z całym szacunkiem :arrow: ale bardzo prosze troche z "dużych literek" :) nie jestem laikiem ale to mi nic nie mówi :|
    -------------------------------
    dziękuję za wyrozumiałość :D
    dodam jeszcze, że "...skrajne położenia" podałem za przykład laser nie powróci nie zależnie od położenia...
    dziękuję :D
  • #4 7479374
    envoyez
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    U mnie z kolei czytnik się kręci nawet wtedy, gdy nie ma płyty CD włożonej i po chwili na czytniku pojawia się "OPEN" i otwiera się kieszeń kompaktu. I tak jest za każdym razem, gdy wsunę tackę z powrotem... Tak samo jest, gdy jest płyta włożona. Sic! Problem rozwiązuję najpierw włączenie funkcji "PAUSE" z funkcją "PLAY", czy nawet szybkie "skakanie" po płycie dalekimi ścieżkami płyty. Wtedy płyta "zaskoczy" i gra już normalnie. Dziwne jest to, że czasem nie ma tak, tylko jest dobrze... Mam nadzieję, że dokładnie opisałem swój problem i ktoś biegły w elektronice mi pomoże?
REKLAMA