logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć przecięty kabel słuchawek z trzema węzłami i żyłkami?

sideout 16 Sty 2007 16:56 1569 3
  • #1 3449495
    sideout
    Poziom 1  
    Witam

Mam problem z polaczeniem kabla od sluhawek.
    Sytuacja wyglada nastepujaco:

Kablel jest przeciety na pol i chcialbym go polaczyc, ale nie wiem jak poniewaz sa tam 3 wezly a z kazdego jest parenascie zylek i nie wiem czy zeby dzialalo trzeba wszystkie co do jednego polaczyc osobno ze saba, bo jak splotlem je w 3 wezly(lewy, prawy i 0 ) to nie dzialalo.
    Prosze o pomoc..[/b]
  • #2 3449723
    volt1
    Poziom 30  
    Ocena: 241
    Każdego druciku nie musisz łączyć. Ważne jest aby odpowiednie, jak to nazwałeś węzły, łączyć ze sobą. Ale żaden drucik z jednego węzła nie może dotykać druciku z drugiego. Przed połączeniem wszystkie druciki należy oczyścić, np. nożykiem, ponieważ są one polakierowane.

Najprościej mówiąc. skręć ze sobą druciki w każdym węźle. oczyść je nożykiem lub czymś podobnym. Połącz ze sobą pamiętając aby nie mieszać drutów. Zaizoluj i wszystko powinno grać.
  • #3 3449761
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Zamiast czyscic druciki nozykiem mozesz je polutowac wtedy tez bedzie dzialac wszystko ladnie zaizoluj i powinno smigac jak znalazl
  • #4 3450652
    darga104@op.pl
    Poziom 17  
    Ocena: 34
    witam.jakie to słuchawki,czy duże osłaniające uszy,czy malutkie do środka
    każde z nich mają specjalny kros w żyle do jacka. te pierwsze po zlokalizowaniu zerwania w miarę delikatnie oba końce pozbawiamy izolacji
    i jeżeli to możliwe sprawdzamy omomierzem lewy i prawy kanał powinny być wyrażne puknięcia w tych przetwornikach.łączymy zerwany koniec tak aby
    drugi styk na jacku i masa dały prawy głośnik,lub prawą stronę odsłuchu
    drugi kros tak samo.tylko do pierwszego styku na jacku. praca mocno
    absorbująca ale daje efekty pozdrawiam
REKLAMA