logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz PWS-01: Symetryzator czy wzmacniacz antenowy do siatkowej?

Marecki78 16 Sty 2007 21:40 1475 3
REKLAMA
  • #1 3451100
    Marecki78
    Poziom 11  
    mając tytułowy wzmacniacz regulowany i podpięte do niego dwa telewizory co powinny być w antenie siatkowej zamontowane?

symetryzator czy wzmacniacz antenowy?

wogóle to czym się jedno od drugiego różni?
  • REKLAMA
  • #2 3451782
    juro54
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    W siatce powinien być symetryzator(zapewnia przejście z symetrycznych 300Ω na niesymetryczne 75Ω,aby dopasować się do przewodu antenowego).Wzmacniacz jak sama nazwa mówi wzmacnia,jak już jest jeden to po co drugi.pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3452446
    Marecki78
    Poziom 11  
    juro54 napisał:
    W siatce powinien być symetryzator(zapewnia przejście z symetrycznych 300Ω na niesymetryczne 75Ω,aby dopasować się do przewodu antenowego).Wzmacniacz jak sama nazwa mówi wzmacnia,jak już jest jeden to po co drugi.pozdrawiam.

wszystko byłoby fajnie - bo i ja podobnie myślałem...

ale po założeniu symetryzatora urządzenie strasznie się grzeje i czuć specyficzny swąd... przy założonym wzmacniaczu takich efektów nie ma...
    nie wiem czy przypadkiem urządzenie nie próbuje podawać na symetryzator napięcia a on robi zwarcie...

możliwe?
  • #4 3453430
    Marcin91
    Poziom 23  
    Ocena: 25
    Witam, a co sie grzeje ?? bo jeżli zasilacz , to nic dziwnego ! symetryzator pracuje pasywnie ( nie potrzebuje zasilania ) a jeżeli takie dostanie to robi zwarcie , albo sam zostaje uszkodzony . zamontuj wzmacniacz , potem rozgałęźnik z przepuszczaniem napiecia na jednym z wyjśc ( około 15 złotych ) i po problemie ...
REKLAMA