logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router Linksys - nie akceptuje hasła przy zmianie ustawień.

Damian_ 17 Sty 2007 20:15 2112 10
REKLAMA
  • #1 3454878
    Damian_
    Poziom 25  
    Ocena: 19
    Witam !
    Posiadam router Linksys BEFW11S4 v4 i moge normalnie sie do niego zalogować. Jednak jeżeli zmieniam coś w ustawieniach, to pyta mnie o hasło i juz wtedy mu nie pasuje to hasło (co przy logowaniu). Czy może ktos wie o co chodzi???

dzięki
  • REKLAMA
  • #2 3454931
    Romek_xx
    Poziom 24  
    Ocena: 25
    Jeśli kupiłeś używany sprzęt, to gdzieś powinien mieć przycisk reset... wykasuj ustawienia poprzedniego użytkownika i załóż swoje.
  • REKLAMA
  • #3 3455002
    Damian_
    Poziom 25  
    Już to zrobiłem, zresetowałem routera, ustawiłem na nowo hasło i moge sie normalnie do niego zalogować. Ale problem jest przy zmianie ustawień. Po zmianie chce ode mnie hasło i nie chce przyjąć hasła za pomocą którego sie do niego loguje ani hasła standardowego. Po trzech nieudanych próbach sie rozłącza. Jakie tam ma byc hasło????
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 3455067
    skorpio33
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    A po co hasło do zmiany ustawień ? Jak juz jestes zalogowany dajesz u dołu na save settings i już ,nie potzreba znów podawać hasla.Mam taki sam router i nie ma takiego kłopotu

A jeśli ci to pomoże to tak jak w instrukcji pisze - poresecie login i hasło- admin.
  • #5 3455243
    Damian_
    Poziom 25  
    A mnie jeszcze pyta o hasło np:
    Zmieniam z IP automatically na Static IP (w zakładce SETUP/BASIC SETUP) i wyskakuje mi okienko z wpisanie hasła, takie samo jak przy logowaniu. Czasami nie wyskoczy przy zmianie z IP automatically na Static IP, ale za to wyskoczy przy nacisnięciu SAVE SETTINGS.

???
  • #6 3455444
    skorpio33
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    O ? To cos dziwnego jest... U mnie nic takiego nie występuje ,ale sprubój z tymi "adminami" a nóż mu spasuje...
  • #7 3560485
    logout11
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Powiedzcie mi chce kupić tego:
    http://allegro.pl/item164081714_linksys_befw11s4_router_wi_fi_4_portowy_switch_fv.html
    I moje pytanie jest takie:
    Mam stałe łącze przydzielone na adres MAC karty w PC, kupilem w tym tygodniu laptopa z wbudowanym WLAN'em i chce teraz udostępnić do niego Internet, z tym że na laptopie mam Windowsa XP a na PC'cie Linuxa ?? Jak to jest skoro na stronie aukcji pisze ze wymagane oprogramowanie to Windows a w sumie cała konfiguracja odbywa się przez WWW.. ??
    Doradźcie czy niebedzie problemu bo skoro to tylko przez WWW są te opcje do zmiany MAC'a Routera to powinno być ok. No ale moge się mylić..

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 3560744
    Mefyoo
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    może masz 2 hasła, oddzielne do logowania oddzielne do zmiany ustawień?
  • #9 3620174
    mkdom
    Poziom 11  
    Przyłączam się - mam ten sam problem również nie łapie mi hasła ale tylko w momencie zmiany ustawień związanych z przekierowywaniem portów
  • #10 3620287
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1107
    logout11 > nie ma problemu.Do setapu routera wchodzisz z przeglądarki wpisując adres np.192.168.1.254 , ustawiasz co trzeba i sprawa załatwiona.Po stronie Lan obojętnie czy Windows czy Linuks.
  • #11 5270619
    Damian_
    Poziom 25  
    Poradziłem sobie z tym. Kupiłem używany z firmwarem cos tam 1.00.52 i to nie jest oryginalny firmware do tego routera tylko jakaś przeróbka. Ostatni oficjalny firmware do tego routera to cos tam 1.00.46 i po wgraniu tego firmware jest spokój wszystko smiga OK. Ten 1.00.46 ma troche mniej opcji, ale przynajmniej działa stabilnie

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy routera Linksys BEFW11S4 v4, który po zalogowaniu się poprawnym hasłem nie akceptuje tego samego hasła przy próbie zmiany ustawień, wyświetlając okienko z prośbą o ponowne podanie hasła, które jest odrzucane. Użytkownik resetował router do ustawień fabrycznych i ustawił nowe hasło, jednak problem nadal występuje, zwłaszcza przy zmianie konfiguracji IP lub zapisywaniu ustawień. Inni użytkownicy sugerują, że nie powinno być potrzeby ponownego podawania hasła po zalogowaniu oraz że domyślne dane logowania to login i hasło "admin". Problem może wynikać z niestandardowego firmware’u – oryginalny firmware w wersji 1.00.46 działa stabilnie i nie powoduje takich problemów, natomiast wersja 1.00.52, będąca modyfikacją, generuje opisane błędy. Dodatkowo pojawiły się sugestie, że mogą istnieć oddzielne hasła do logowania i do zmiany ustawień, a także że konfiguracja routera odbywa się przez interfejs WWW niezależnie od systemu operacyjnego (Windows, Linux).
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA