logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy karta dźwiękowa Creative Sound Blaster Live uległa uszkodzeniu po zwarciu?

mlody-20 23 Sty 2007 14:03 1338 4
REKLAMA
  • #1 3477668
    mlody-20
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    witam mam pytanko ostatni w moim kompie zasilacz zrobił zwarcei poszło wszystko oprucz grafiki:D i mam pytanie wkładam karte muzyczna system ja znajduje zaczyna instalowac sterowniki i po instalacji komp sie wiesza... czy karta muzyczna padła? szukałem na niej sladów działania wysokiego napiecia ale nic nie znalazłem tak jak na popalonych elementach moze ma jakies bezpieczniki które poszły czy co?
  • REKLAMA
  • #2 3478074
    radioaktiv
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    prawdopodobnie tworzy sie jakiś konflikt pomiędzy innymi sprzętami, spróbuj zainstalować sterowniki jeszcze raz, ale włóż kartę w inne wejście PCI, jeśli nie pomoże, ściągnij aktualne sterowniki ze strony producenta, cos w stylu www.creative.com/support. jednak przed całą procedurą, sprawdź w menedżerze urządzeń[prawoklik na moj komputer>właściwości>menedzer urzadzen], czy nie ma żadnych konfliktów[żółtych wykrzykników] obok nazw urzadzeń.
  • REKLAMA
  • #3 3500542
    mlody-20
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    robiłem tak i dalej to samo... chyba karta do smieci... a to model z pozłacanymi końcówkami:(
  • REKLAMA
  • #4 3501574
    airnox
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    Witam!

Sam piszesz iz poszlo wszystko procz grafiki, wiec po co probujesz instalowac muzyczna? A tego typu przeboje moga byc z SB. Znam przypadek ze karta muz. padla po upgrade'dzie BIOSu w plycie glownej... i to nie byla Live tylko Audigy 2... Jak masz gwarancje to na nia daj karte.

Pozdrowienia
    Airnox
  • #5 3501782
    adamlen1
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Witam nie tylko z muzyką się dzieją takie rzeczy, że komp ją widzi a nie zainstaluje, z graficznymi tez miałem takie przypadki. Ona jest po prostu nie do końca uwalona, ale wystarczająco aby już nie chodziła :)
REKLAMA