logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozebrać ekspres Espresso ES100? Problem z pompą i wyciekiem wody

cewilk 24 Sty 2007 13:38 1643 1
REKLAMA
  • #1 3481655
    cewilk
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.
    Od czasu do czasu zdarza mu się po włożeniu wtyczki do gniazda , mimo iż nie jest załączony do pracy włącza się pompa i leje się woda z głowicy parzącej.Wtedy nie reaguje na przyciski.Wypływ wody można zatrzymać wyjmując wtyczke.
    Chciałbym sprawdzić elektronikę.Nie moge poradzić sobie z rozebraniem tego urządzenia.Na rogu w okolicach przycisków jest jakiś zatrzask którego nie umiem zwolnić.Jeśli ktoś zna sposób proszę opomoc
  • REKLAMA
  • #2 3517345
    cewilk
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Udało się. Na zdjęciach widać w jaki sposob dostać się do elektroniki.
    Po wyjęciu elektroniki wymieniłem pamięć 93LC46 i skopiowałem dane ze starej.Cała płytkę po obu stronach dokładnie wymyłem denaturatem wysuszyłem poprawiłem luty.To pomogło.Kilka dni ćwiczę urządzenie.Jest dobrze.Jeszcze info.Można zapamiętać wielkość małej i dużej kawy.Przyciskamy "M"-miga diodka,trzymamy przycisk małej kawy tak długo aż naleci tyle ile chcemy ,puszczamy ten przycisk.Zapamiętujemy "M".Tak samo idla dużej kawy.
    Załączniki:
    • Jak rozebrać ekspres Espresso ES100? Problem z pompą i wyciekiem wody P1010002.JPG (664.47 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak rozebrać ekspres Espresso ES100? Problem z pompą i wyciekiem wody P1010006.JPG (676.52 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA