logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ranking e-mail. Jakie konto pocztowe jest najlepsze? Prędkość i pojemność.

klomarcin 24 Sty 2007 16:34 11420 17
REKLAMA
  • #1 3482347
    klomarcin
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Czy może mi ktoś powiedzieć jakie są najlepsze e-mail'e. Chodzi o prędkość i pojemność
  • REKLAMA
  • #2 3482456
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    Najlepsze sa jak najmniejsze e-maile, ponieważ ze względu na swoją pojemność ściągają się najszybciej. Dodatkowo najlepsze emaila to takie, które sa wysyłane z tego samego serwera - dzieki temu sa niemal od razu w drugiej skrzynce.
  • #3 3482554
    klomarcin
    Poziom 13  
    Potrzebuje założyć szkolny e-mail wiec zależy mi na pojemności i prędkości. A mógłby mi ktoś jakąś poradzić jakiś do tego celu??
  • #4 3482574
    grito
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Platon napisał:
    Najlepsze sa jak najmniejsze e-maile, ponieważ ze względu na swoją pojemność ściągają się najszybciej.
    Nie do końca zgodzę się z kolegą. Jeśli chodzi o ściągnięcie całej zawartości skrzynki to tak jak kolega pisze z małej skrzynki ściągnie się szybciej. Jednak komu przy dzisiejszych pojemnościach skrzynek zapycha ją do końca i potem pobiera ? Dodaktowo przy małych skrzynkach ich pojemność jest pewnym ograniczeniem dla użytkownika w przypadku korzystania z webmaila (poczty przez przeglądarkę).
    Ja zdecydowanie jestem za dużymi skrzynkami na pewnych serwerach, sam korzystam z gmaila i jestem bardzo zadowolony.
    klomarcin wysłałem Ci na pw linka z zaproszeniem do gmaila ;)
  • REKLAMA
  • #5 3482576
    pmichniewski
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Platon napisał:
    Najlepsze sa jak najmniejsze e-maile, ponieważ ze względu na swoją pojemność ściągają się najszybciej. Dodatkowo najlepsze emaila to takie, które sa wysyłane z tego samego serwera - dzieki temu sa niemal od razu w drugiej skrzynce.

Nie dotyczy poczta.onet.pl - tam maile z Onetu na Onet potrafia isc od 2 godzin do 2 dni... A juz nawet nie mowie o mailach z zewnatrz, bo te juz potrafia przyjsc po ponad tygodniu...

Ja osobiscie korzystam z GMail i jestem bardzo zadowolony. Przyjazny interfejs WWW o ogromnych mozliwosciach, duza pojemnosc, maile, ktore dochodza w 5 sekund i masa dodatkowych opcji przekonaly mnie. Nie wiem tylko czy akurat na adres szkolny pasuje w ogole bezplatna skrzynka...
  • #6 3482760
    tyszek
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    100% zgadzam się z przedmówcami. Onet i wp to wielka katastrofa, nie wszystkie maile dochodzą, niektóre z wielkim opóźnieniem. Ja od jakiegoś czasu korzystam z gmail i jestem happy nie martwi mnie zrzucanie szkrzynki i ustawień na płytke przed formatem, ani jakieś dziwne wirusy które korzystają z błędów outlocka.

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 3482825
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    a ja onet i wp zamieniłem na elektroda.net

bez ograniczeń w wielkości załącznika, wielkość skrzynki wystarczająca, zero spamu i reklam
  • #8 3482838
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    grito napisał:
    Jeśli chodzi o ściągnięcie całej zawartości skrzynki to tak jak kolega pisze z małej skrzynki ściągnie się szybciej. Jednak komu przy dzisiejszych pojemnościach skrzynek zapycha ją do końca i potem pobiera ?

Ja pisalem nie o skrzynce emailowej, tylko o emailu, bo takie było pytanie w temacie. A predkosc sciagania z malej i duzej skrzynki jest TAKA SAMA i zalezy głównie od predkosci łącza internetowego.
    Co do reszty, to nie ma co komentowac, bo chyba nie zrozumiales pytania.
  • #9 3482852
    grito
    Poziom 19  
    fakt mój błąd. Jednak wg mnie moja odpowiedź na to nieprecyzyjne pytanie była bardziej pomocna niż kolegi.
    Pozdrawiam ;)
  • #10 3483317
    klomarcin
    Poziom 13  
    Wiadomo ze gmail jest lepszy ale co sądzicie o o2.pl??
  • #11 3483499
    marek216
    Poziom 43  
    Cytat:
    Wiadomo ze gmail jest lepszy ale co sądzicie o o2.pl??

taki sam szajs jak onet wp i gmail
    masa spamu i reklam
  • #12 3483935
    grito
    Poziom 19  
    jeśli chodzi o o2.pl to mam mieszane uczucia. Spamu dość dużo reklam też. Zawsze używałem poczty przez przeglądarkę i gdy miałem tam już dość dużo maili potrzebowałem znaleźć jednego konkretnego. Zajęło mi to ok 2h i w tym momencie zrezygnowałem z o2
  • #13 3487520
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #14 3487658
    marek216
    Poziom 43  
    Cytat:
    Ja poleam tlen.pl (o2.pl). Jest to jak na razie najlepsza poczta w Polsce (pomijając spam)

jakby na o2 wszystko dochodziło to bym konta firmowego nie przeniósł - a przeniosłem

na elektrodzie wszystko dochodzi i brak spamu - czyżby nowy lider wśród kont e-mail :?:
  • #15 3487757
    mov_ax_13h
    Poziom 10  
    a co trzeba zrobic zeby zalozyc konto na gmail? Jakies zaproszenie trzeba?
  • #16 3487778
    tyszek
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    dokładnie. wyslać ?? ja tak to podaj maila na pw
    :D
  • #17 3487818
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1055
    erykko napisał:
    Ja poleam tlen.pl (o2.pl). Jest to jak na razie najlepsza poczta w Polsce (pomijając spam). E-maile zawsze tam dochodzą!

dolaczam sie do kolegi zadnych problemow od kilku lat co do emaili-reklamowek to moze 5 na tydzien zaden problem polecam
  • #18 3489426
    klomarcin
    Poziom 13  
    Założyłem na g-mail'u a sam korzystam z o2.pl i g-mail'a i sa równorzędne

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru najlepszego konta e-mail pod kątem prędkości działania i pojemności skrzynki. Wskazano, że szybkość pobierania wiadomości zależy głównie od wielkości e-maili oraz prędkości łącza internetowego, a nie samej pojemności skrzynki. Małe skrzynki mogą szybciej pobierać pojedyncze wiadomości, ale ograniczają użytkownika pod względem pojemności i wygody korzystania z webmaila. Użytkownicy polecają duże skrzynki z dużą pojemnością, takie jak Gmail, który oferuje szybkie dostarczanie maili, przyjazny interfejs i dodatkowe funkcje. Krytycznie oceniono polskie serwisy Onet i WP ze względu na opóźnienia i problemy z dostarczaniem wiadomości. O2.pl i tlen.pl są oceniane mieszanie – z jednej strony oferują dobrą pojemność i niezawodność, z drugiej strony użytkownicy narzekają na spam i reklamy oraz problemy z wyszukiwaniem wiadomości. Elektroda.net jest wskazywana jako alternatywa z brakiem ograniczeń wielkości załączników, wystarczającą pojemnością i niskim poziomem spamu. Wspomniano także, że do założenia konta Gmail może być potrzebne zaproszenie. Ogólnie Gmail i Elektroda.net uznawane są za najlepsze pod względem prędkości, pojemności i niezawodności, natomiast polskie serwisy mają problemy z opóźnieniami i spamem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA