logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć elektrozawór 24V w migomacie Profimig 160?

jack64 24 Sty 2007 22:40 1651 3
REKLAMA
  • #1 3484166
    jack64
    Poziom 12  
    Ocena: 39
    Witam! Postanowiłem w migomacie Profimig 160 , który fabrycznie ma zawór gazowy w rękojeści zainstalować elektrozawór(dla których wyda się to niepotrzebne wyjaśnię ,że zrobiłem to aby zainstalować dłuższy uchwyt spawalniczy a taki typ jaki był fabrycznie zainstalowany jest krótki i niema dłuższych odpowiedników) Elektrozawór jest oryginalny 24V . Tyle ,że na punktach do których go podłączyłęm napięcie jest zmienne tzn zmienia się przy zmianie amperażu bądź szybkości posuwu drutu (do 28V) i tu pytanie czy elektrozawór to wytrzyma czy też powinienem podłączyć w inny sposób. Za wszelką pomoc i sugestie z góry dzięki!!
  • REKLAMA
  • #2 3484288
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1060
    wytrzyma to w tanszych modelach elektrozawor jest zasilany wlasnie z trafa spawalniczego . na ktorym napiecie sie zmienia. elektrozawor przeciez nie pracuje non stop wiec do 28v nic mu sie nie stanie
  • REKLAMA
  • #3 3487673
    turek:
    Specjalista - spawarki
    Ocena: 193
    Na pewno jakiś czas wytrzyma chyba że dałeś 6mcy gwarancji to może już być problem
  • #4 3487988
    jack64
    Poziom 12  
    Ocena: 39
    Myślę że wytrzyma dłużej:DDo 28V podnosi się napięcie jedynie wtedy gdy nastawi się najwiekszy amperaż i najszybszy posów, ale tak na nim na pewno nikt nie będzie spawał.To jest mały migomacik do zastosowań w domu i tak też będzie pracował. Jakby coś się skiepściło to najwyżej dołoży się mały transformatorek, ale myślę że się bez tego obejdzie .Pozdrowionka:idea:
REKLAMA