logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak sygnału na monitorze - problem z ATI Radeon 9200 SE, komputer się restartuje

mesi18 26 Sty 2007 23:07 977 3
REKLAMA
  • #1 3491942
    mesi18
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Nie raz jak włączam komputer, to wszystko się ładuje tylko na monitorze "no signal".Nieraz kilka razy go porestartuję i się załączy, ale dzisiaj to nie pomogło.Wyciągnąłem karte graficzną i włożyłem i wreszcie załapał. To nie wina kabli, bo wszystkie sprawdzałem.To tak jakby sygnał nie dochodził do monitora.Podejrzewam grafikę (mam ATI Radeon 9200 SE). Zresztą wcześniej jak np. sobie pracowałem to nagle mi się sam komp restartował. Działo się to powiedzmy raz na pół roku. Proszę o pomoc, co to może być? Jak coś to mam screeny tego błędu.
  • REKLAMA
  • #2 3492215
    Radysh
    Poziom 27  
    Ocena: 12
    Jeśli kolega podejrzewa grafikę to chyba wypadałoby włożyć do komputera inną kartę graf. ew. przetrzeć styki karty i slotu AGP.

Warto też obejrzeć kondensatory przy mosfetach (na płycie głównej) czy nie są wybrzuszone.

Nie chcę straszyć ale mam kilka takich "chudych" (low profile) ATI 9200se firmy "noname" ;) na czerwonym laminacie i one zachowują się bardzo podobnie. Potrafią działać dość długi czas a potem poprostu przestają wyświetlać obraz. Po pewnym czasie znowuż działają... Próby naprawiania (chociażby wygrzewanie w hotair nic nie dają).
  • REKLAMA
  • #3 3500610
    janusz.kulesza
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    A może restart biosu pomoże??
  • #4 3500670
    k0niu
    Poziom 23  
    Ocena: 38
    to mogą być kondensatory, bo już też miałem kilka takich przypadków, jak są spuchnięte to w gre wchodzi tylko ich wymiana, jeśli nie są to jednak może być wina tej grafiki, ale szczerze to nie miałem jeszcze takiego przypadku, a czy jak na monitorze pojawia się no signal to system się ładuje czy komputerek nawet nie zapiszczy??
REKLAMA