logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Thomson PDP9512k - jak zdobyć i zainstalować firmware na Sigmatel STMP3502?

gulgus6666 27 Sty 2007 12:31 18865 20
REKLAMA
  • #1 3493181
    gulgus6666
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Witam.
    Odtwarzacz taki jak w temcie i problem taki jakich wiele.

A mianowicie wiesza sie po włączeniu i pokazuje teraz jedynie zielone podswietlenie.

Szukałem firmwaru ale nie mogłem znaleźć a jak znalazłem to jakiś zaszyfrowany.

Jakby ktoś znał hasło albo miał firmware to bardzo [proszę o pomoc .
    Dołączam znaleziony niby firmware ze strony thomson.

OTO link: http://www.thomson-lyra.com/upload/software/eb7b7708946b8470548b5d8f7912f70a.zip

A może ktos ma firware bo rozebrałem go i jest na sigmatel.

Dokładnie: SIGMATEL
    STMP 3502
    L100E-CA6
    U00160
    0546

Jeśli ktoś ma pojęcie jak rozszyfrowac to archiwum to bardzo proszę o rady.
    Dodam że ja juz próbowałem łamaczy haseł rar ale to dosć czasochłonne więc zrezygnowałem.

Już po sprawie okazało się że żeby ściągnąć i móc rozpakować ogrinalne firmware ze strony yhomson trzeba zainstalować soft z płyty.
    Więc zainstalowałem już sofcik orginalny i smiga.

Dołączam soft jak ktos chce.
    Zeby programik znalazł odtwarzacz ja nazwałem dysk "THM LYRA"
    Załączniki:
    • PDP95FM Series.rar (913.48 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 3592617
    Roman-Pila
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic630257.html

tu na moim wpisie jest link i opis do tego programu

Naprawiłem nim już 60 playerków serii pdp9512k, pdp9512kfm, pdp8512k (słabnie kontrast wyświetlacza, ale jet on czytelny) i pdp8512k fm
    pozdrawiam
  • #4 3878764
    zigger
    Poziom 11  
    Drogi Romanie (i nie tylko)

posiadam kilka sztuk pdp 9512k,8512k zastosowalem sie to Twoich rad i schematu dzialania ale niestety:(

kilku playerkow wogole winda nie wykryl, a te ktore wykryl owszem doszlo do wyskoczenia okna instalacji softu i po nacisnieciu "Start" nic na playerku tylko widnialo ready a komp sie zwiesil

szukalem juz wszedzie na roznych forach ale nie mam na to lekarstwa
    moze ktos z was pokieruje mnie lub podopowie co i jak

Ponadto nie chcialbym pisac mnustwa postow mam jeszcze 4 playerki ktorych nie potrafie rozruszac
    1.thomson lyra pdp 5512k
    2.thomson lyra pdp 6512k
    3.grundig MP 600
    4.grundig mp 640

do tych payerow nie mam kmpletnie nic z wyjatkiem Mp 600 jednak na 10 playerow ubdate ruszyl na 2 (reszty wogole winda nie wykryl) na 1 sie zawiesil a 2 ukonczyl ale player i tak nie dziala

czy istnieje np mozliwosc zgrania softu z dzialajacego plajera??
    mam kilka dzialajacych thoms i grund moze z nich da sie jakos "wyciagnac soft" i wrzucic do pozostalych??? bede wdzieczny za odp pozdr
  • #5 3884468
    Roman-Pila
    Poziom 15  
    Ocena: 4
    U mnie działa bez problemu....
    Ale miałem do czynienia z jedą (ewenementalną) konfiguracją koma (na chipsecie SIS-a ) gdzie soft nie czarta działać nie chciał ;-).....
    A co do długiego czasu oczekiwania na reakcje (które możesz interpretować jako zawieszenie się komputera ) to nic innego jak "hook sterowników" czyli najbardziej laicko mówiąc - zatrzymanie ich wartości, aby nie zmieniły sie wraz ze zmianami sprzętu.... U mnie "rekordziści" "wisieli" ponad 40 minut hehehehe :-)
  • REKLAMA
  • #6 3885375
    zigger
    Poziom 11  
    "A co do długiego czasu oczekiwania na reakcje (które możesz interpretować jako zawieszenie się komputera ) to nic innego jak "hook sterowników" czyli najbardziej laicko mówiąc - zatrzymanie ich wartości, aby nie zmieniły sie wraz ze zmianami sprzętu.... U mnie "rekordziści" "wisieli" ponad 40 minut hehehehe "

Czyli mam rozumiec ze jezeli chodzi o Thomsony siedziales 40min w mp3 w reku wciskajac "play" i czekałes az system go wykryje???

czy juz tylko sama instalka tyle trwala??

wlasnie bawie sie pdp2765x jeden poszedl mi po 3min a 2 dupa blada wyszukuje juz go pol godziny i nic:(

czy to znaczy ze jest uszkodzony mechanicznie??
  • #7 3885542
    Lazer
    Poziom 24  
    Ocena: 84
    A szukałeś tutaj ? http://www.s1mp3.org/pl/downloads_fw.php
    Rozbierz sprzęta i sprawdź jaki ma numer Working Board z tej strony i po tym szukaj softu bo różne firmy wypuszczaja te same sprzęty.
  • #9 4777792
    Zaxx
    Poziom 1  
    witam wszystkich :) mam problem :/ softa znalazłem tu : http://www.thomson.com.pl/?mm=4&sm=2 aleeeee.....mój problem powstał następująco: dziewczyna chciała sobie wgrać nową muze i pech chciał po podłączeniu thomson lyra pdp9512kfm wyskoczyło jej okienko "czy sformatować..." i oczywiście klikła OK o_0 .... nop i teraz ... :/ mp3 nie widzi komp za nic chciałem wgrać nowego softa ale nic z tego bo nadal go nie widzi :/ jest włączony wyświetla sie napis "Thomson" ale komp go i tak niewidzi :( HELLPPPPPP co zrobić żeby go znalało ???
  • #10 4778213
    gulgus6666
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    spróbuj włączyc program do flashowania następnie przytrzymaj play na mp3 tak żeby mp3 sie nie włączyła i podłącz jednoczesnie do usb .
    jak wykryje to puśc play.

I daj znac.

jak to nie da rady to można wgrac soft od jakiejkolwiek mp3 a potem ten od thomsona.
    Mój thomson mial nawet soft od RCA i działał tylko na wyświetlaczu bylo aby podświetlenie
  • #12 4937008
    ridelniedzwiedz1
    Poziom 2  
    Ludzie pomocy!Mam mp3 thomsona PDP9512k.PO podlaczenia do koputera,komputer sie zawiesza:/Nic nie mozna z tym zrobic???
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #14 4939568
    ridelniedzwiedz1
    Poziom 2  
    Zrobiłem wszystko co trzeba i nadal nie działa;/Co mam zrobić żeby komp mi sie nie wieszał i żebym mógł normalnie wgrać muzykę??
  • #15 4940677
    D1C1
    Poziom 23  
    Ocena: 57
    Czy robiłeś tak jak zaleca kolega gulgus6666 post z dnia 6.luty.2008? Oczywiście bez baterii.
  • #16 4940745
    ridelniedzwiedz1
    Poziom 2  
    Owszem i nic mi nie wyszukuje.....

Dodano po 4 [godziny] 54 [minuty]:

Czyli już nic nie można z tym zrobić?
  • #17 5003260
    ZBIR_nr1
    Poziom 11  
    Link do firmware który zamieścił raszek_zdw3 jest dla PDP8512K i pasuje idealnie. Mimo że Windows nie wykrywał urządzenia, program po kilku sekundach je odnalazł. Format obszaru danych i urządzenie działa.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
  • #18 5851158
    krzysiekhaloo
    Poziom 1  
    witam ja mam problem jak wielu wyżej wymienionych, straciłem sterowniki do thomson lyra PDP4512K bardzo proszę o pomoc na stronach forum bądź mail krishaloo(_at_)o2.pl . pozdrawiam i z góry dziękuje
  • #19 6400255
    Jendrzey
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Świetnie! wczoraj naprawiłem tak mojego 14 miesięcy martwego Thomsonika :]]]

A nie wie może ktoś czy nie ma takiego programu do Philipsa SA 2620/02?
  • #20 6637937
    marek 111
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    wejdź na stronę
    http://kaufnet.pl/download.html
    jest na 100% bo sciągałem ,
    może masz do niego instrukcję po polsku Marek

Moderowany przez Dzimi:

Poprawiłem odnośnik do linku.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z odtwarzaczem Thomson PDP9512k oraz pokrewnymi modelami, które po włączeniu zawieszają się i wyświetlają jedynie zielone podświetlenie. Użytkownicy poszukują oryginalnego firmware, który często jest zabezpieczony hasłem lub zaszyfrowany, co utrudnia jego instalację. Wskazano, że oryginalny firmware można pobrać ze strony producenta, ale do jego rozpakowania i instalacji konieczne jest użycie dedykowanego oprogramowania dostarczonego na płycie CD. Zalecane jest uruchomienie programu do flashowania, przytrzymanie przycisku play podczas podłączania urządzenia do USB, co pozwala na wykrycie odtwarzacza i wgranie firmware. W dyskusji pojawiły się linki do narzędzi do flashowania oraz do stron z firmware dla serii PDP95xx i PDP85xx. Użytkownicy zgłaszają problemy z wykrywaniem urządzenia przez system Windows, zawieszaniem się komputera podczas podłączania oraz różną skutecznością aktualizacji na różnych konfiguracjach sprzętowych. Wskazano także możliwość wgrania firmware z innego modelu lub nawet innej marki (np. RCA), co może umożliwić uruchomienie urządzenia, choć z ograniczeniami. Pojawiły się także pytania o możliwość zgrania firmware z działającego odtwarzacza i przeniesienia go na uszkodzony egzemplarz. Wskazano, że różne modele mogą mieć różne wersje płytek (Working Board), co wpływa na kompatybilność oprogramowania. W dyskusji wymieniono także inne modele Thomson Lyra oraz Grundig, które mają podobne problemy z firmware i wykrywaniem przez komputer.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA