logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować telefon DAEWOO SuperTel2000 po zmianie łącza?

riccardo13-07 27 Sty 2007 21:23 1380 6
REKLAMA
  • #1 3495688
    riccardo13-07
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Telefon stacjonarny-przenośny DAEWOO SuperTel 2000. Telefon przywieziony z Niemiec i dlatego musiałem zmienić łącze lini. Wszystko było OK., ale kiedy go oddałem koledze, nie wiem z jakiej przyczyny-telefon się zablokował. wygląda to tak, że po włączeniu słuchawki, po kilku sekundach na wyświetlaczu pojawia się ikonka w kształcie klepsydry,po czym są trzy sygnały dżwiękowe i telefon się wyłącza.Nie umiem sobie z tym poradzić i proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 3496831
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    poprostu telefon jest wylogowany z bazy
  • REKLAMA
  • #3 3498959
    riccardo13-07
    Poziom 11  
    Więc mam problem, ponieważ nie wiem jak go zalogować.Nie mam do niego żadnej instrukcji.Może ktoś mi w tym pomoże.
  • #4 3499303
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Wszystko co "Super" i nie jest Siemensa to tak kończy...w kuble na manele .Najpierw u Niemca a potem szrotmeny wożą do Polski i ..jak poprzednio.
  • REKLAMA
  • #5 3500618
    jaceb
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Mam instrukcje od TDT 2000 Daewoo
    - na bazie ''PAGING KEY" TRZYMAJ aż piknie
    słuchawka włącz i trzymaj 1,2.3 lub 4
    potem pin [0000],oraz numer słuchawki- sygnał
    i zarejestrowana.

Albo masz usterkę radia
  • REKLAMA
  • #6 3502021
    riccardo13-07
    Poziom 11  
    Dostosowałem się do podanej instrukcji, ale bez rezultatu.Nadal telefon się wyłącza.Ale żeby wszystko było wyjaśnione, to mam jeszcze kilka pytań.Czy te czynności mam wykonywać kiedy telefon jest podpięty do linii oraz gdzie mam odczytać nr. słuchawki,ponieważ na słuchawce pod baterią jest tylko nr. fabryczny identyczny jak na bazie.Nie wiem czemu nic mi z tego nie wyszło-przytrzymując 1;2;3lub4 telefon się wyłączał.Na bazie jest tylko jeden przycisk "przywołanie słuchawki" i po przytrzymaniu jego jest sygnał na bazie oraz w słuchawce.
  • #7 3503965
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    JAk zrobiłeś dokładnie wg instrukcji to jest wina bazy lub słuchawki. Może glebę zaliczył..
    Te numery to oznaczją kolejny numer słuchawki-do bazy możesz medować kilka-4 i jeżeli masz co najmniej dwie-masz interkom miedzy słuchawkami.
    Al ejestem zdania że ..... kosz...

Podsumowanie tematu

✨ Telefon stacjonarny-przenośny DAEWOO SuperTel 2000 zablokował się po zmianie łącza liniowego. Objawy to pojawienie się na wyświetlaczu ikony klepsydry, trzy sygnały dźwiękowe i automatyczne wyłączenie telefonu po podniesieniu słuchawki. Problem wynika prawdopodobnie z wylogowania telefonu z bazy (brak rejestracji słuchawki). Rejestracja wymaga przytrzymania przycisku "PAGING KEY" na bazie, włączenia słuchawki i przytrzymania jednego z przycisków 1, 2, 3 lub 4, następnie wpisania PIN-u (domyślnie 0000) oraz numeru słuchawki. Numer słuchawki oznacza kolejny numer przypisany do bazy, umożliwiający obsługę kilku słuchawek i funkcję interkomu. W przypadku braku skuteczności procedury problem może leżeć w uszkodzeniu radia bazy lub słuchawki. Telefon posiada jeden przycisk "przywołanie słuchawki" na bazie, który generuje sygnał w bazie i słuchawce. Brak instrukcji utrudnia samodzielne rozwiązanie problemu, a nieprawidłowe działanie może wskazywać na uszkodzenie sprzętowe.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA