logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać polski język do K750i i 6230i za pomocą kabla USB?

Daniel_GSM 28 Sty 2007 18:03 2964 6
REKLAMA
  • #1 3499062
    Daniel_GSM
    Poziom 25  
    Ocena: 138
    Witam,

Sprawa dotyczy telefonow jak w temacie.
    Aktualnie przebywam zagranica i nie mam mozliwosci pojscia do komisu czy jakiegos serwisu zeby mi zmienili jezyk w telefonie.
    Probowalem wgrac soft do K750i z oryginalnej strony SE - soft sie wgral ale jezyk pozostal - czy jest jakis inny sposob wgrania polskiego jezyka za pomoca dostepnego kabla USB ktory dostalem razem z telefonem?
    I pytanie drugie odnosnie nokii 6230i - czy istnieje mozliwosc wgrania polskiego jezyka za pomoca kabla USB jaki producent dostarcza razem z telefonem?
    Dzieki za informacje.
  • REKLAMA
  • #2 3499736
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    w noki po USB nic nie zrobiszw sonym z tego co pamiętam po aktualizacji sofciku trzeba bylo zrobić jakiś reset napewno znajdziesz to tu na elece pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3499925
    dn666
    Poziom 13  
    Softa wgrasz za darmo do k750i tylko musisz pobrać klienta DaVinci odznaczyć finalizację i kustomizację, następnie programem seus wgrać pliki do kustomizacji i telefon będzie chodził. Polski język w paczce EMEA1, softy do pobrania z www.softgsm.pl
    Nokia niestety potrzebuje boxa serwisowego aby wgrać soft.
  • REKLAMA
  • #4 3500946
    Daniel_GSM
    Poziom 25  
    Ok dziekuje bardzo za info kolego dn666.
    Gdybys jeszcze mogl mi napisac skad sciagnac DaVinci i ktory soft sciagnac ze strony ktora mi podales bo tam w sekcji download SE jest kilka mozliwosci.
    Dziekuje jeszcze raz.
  • REKLAMA
  • #5 3504739
    sony5429
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    jak jestes w irlandii to daj znac na priva
    powinienem byc tam juz od soboty przez 2tyg to bede mogl pomoc

Pozdr
  • #6 3505268
    Daniel_GSM
    Poziom 25  
    Nie nie jestem w Irlandii.
    Potrzebuje link do programu DaVinci o ktorym pisal kolega wyzej.
  • #7 3507643
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Update ze strony SE wykrywa oryginalną kustomizacje i taką wgrywa. Czyli pakietów jezykowych nie zmienisz.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta o możliwość wgrania polskiego języka do telefonów Sony Ericsson K750i oraz Nokia 6230i za pomocą kabla USB, przebywając za granicą bez dostępu do serwisu. W przypadku K750i można za darmo wgrać soft, korzystając z programu DaVinci (do pobrania z www.softgsm.pl), odznaczając finalizację i kustomizację, a następnie użyć programu SEUS do wgrania plików kustomizacji zawierających polski język (pakiet EMEA1). Natomiast Nokia 6230i wymaga użycia boxa serwisowego do zmiany softu i nie jest możliwe wgranie języka przez USB. Aktualizacje z oficjalnej strony SE wykrywają oryginalną kustomizację i wgrywają ją bez zmiany pakietów językowych, co uniemożliwia zmianę języka w ten sposób. Dodatkowo, po aktualizacji softu w K750i może być konieczny reset telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA